Met een app bijhouden waar je geweest bent

Marco den Teuling
1

Als je vaak gaat wandelen of fietsen, vraag je je misschien wel eens af of je een bepaalde route nu al wel of niet had genomen. Of misschien vind je het gewoon leuk om al je vakanties en trips in kaart te brengen en wil je met een app bijhouden waar je geweest bent. Fog of World verpakt dit in gamification-vorm.

Als je reislust in een game-jasje stopt, krijg je Fog of World. De onder de categorie Reizen opgenomen app laat je beginnen bij level 0 met een wereldkaart die geheel in mist is gehuld. Op die manier krijg je heel visueel voor­geschoteld waar je allemaal geweest bent. Daarnaast word je aangemoedigd om op ontdekkingsreis te gaan. Dat kan ver weg zijn, maar ook een extra ommetje door je eigen woonplaats.

met een app bijhouden waar je geweest bent Fog of World

Fog of World maakt een spelletje van ‘waar je bent geweest’: alles wat je vastlegt, laat de mist op de (wereld)kaart verdwijnen. Hoe meer mist je oplost, hoe hoger je level.

De weergave van de mist is instelbaar tussen hoge kwaliteit, energie-efficiënt en een accubesparende optie. Bij kaartdiensten kun je kiezen uit Apple Maps en Google Maps, de kaarttypes zijn standaard, satelliet, of hybride.

De statistieken van je ‘paspoort’ tonen hoeveel procent van de verschillende wereld­delen je hebt ontdekt. Uiteraard kun je ook allerlei badges verdienen. GPX- en KML-bestanden zijn te importeren, dus je bestaande reizen kunnen aan je statistieken worden toegevoegd.

Als je niet wilt dat al je reisgegevens verloren gaan als je je toestel kwijtraakt, kun je ze in de cloud parkeren. Op die manier kun je ze ook tussen apparaten synchroniseren. Dit kan via iCloud, Dropbox, OneDrive, Google Drive of Nutstore (een Chinees Dropbox-alternatief). Ze worden dus niet bij de app-producent geparkeerd.

Fog of World

Verkennings-app 
ProducentÖllix
Verkrijgbaar voorAndroid, iOS
Prijs€ 12,99

Van apps tot uitgebreide achtergrondinfo, lees het in c't magazine. Nieuwste uitgave: c't 06/2024

Meer over

iOS

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Tado Slimme Thermostaat X review: nieuw maar ook beter?

De Duitse fabrikant Tado heeft een compleet nieuwe lijn aan smarthome producten op de markt gezet waaronder een nieuwe slimme thermostaat met de naam ...

ECS Liva Z5 Plus review: mini-pc voor op kantoor met veel aansluitingen

Met twee 2,5Gbit/s-netwerkpoorten, USB4 en vier monitoraansluitingen heeft de Liva Z5 Plus mini-pc aansluitingen die niet onderdoen voor die van een d...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Ik gebruik daartoe Road Bike Pro (Android en iOS), voor fietsen en lopen. Zowel voor “leuke plekken” als om te kunnen terugzien of ik een afslag gemist had, of dat er een kortere weg is.

Ik heb ooit eens ontdekt, dat je onder Android vanuit de cache van de app de gegevens naar Google Maps kunt overzetten. Inmiddels vergeten, hoe.