Meer focus en structuur in conversaties: Quill Chat

Alieke van Sommeren
0

Samenwerkend chatten is gemeengoed, maar het is wel een tikje overweldigend en vermoeiend met alle notificaties en de vele gesprekken die al dan niet belangrijk zijn. Quill Chat wil meer ­focus en structuur aanbrengen.

Quill Chat regelt die focus en structuur met threads in de vorm van gescheiden kanalen. Je belangrijkste chat-conversaties verschijnen eerst, en dan kun je meteen weer aan het typen slaan, snoozen of archiveren voor je eigen overzicht.

De app zorgt ervoor dat je alleen bij echt belangrijke zaken een notificatie voorbij ziet schuiven. Gaat een chat een beetje off-topic? Splits de boel dan in tweeën of verplaats het naar een andere plek.

quill chat iOS beter communiceren

Ouwebetten? Dat kan via de aparte sociale kanalen, waar structuur helemaal niet nodig is. Het wisselen tussen wel of niet gestructureerd regel je met één tik van je vinger. Of combineer sets van berichten tot een eigen thread en pin berichten zodat ze altijd goed zichtbaar blijven.

Videochats? Die zijn er ook, en het scherm komt naast het tekstvenster voor overzicht en interactief direct kunnen reageren. Voor persoonlijk gebruik is de app gratis en daar krijg je zelfs 5 GB storage per user bij en onbeperkt kletsen.

Quill Chat: Android / iOS

Meer app-reviews in c't 06/2024

Meer over

AppsSoftware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Android-apps voor videomontage getest

  Aangezien je je smartphone altijd bij de hand hebt, ligt het erg voor de hand om hem te gebruiken voor minireportages en het vastleggen va...

Bellen met chat-apps als WhatsApp, FaceTime en Skype

De meeste mensen gebruiken apps als WhatsApp als goedkoop alternatief voor sms'jes. Maar met diverse chat-apps kun je inmiddels ook bellen. We onderzo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er