Markdown presentaties in de terminal maken met mdp – review

Redactie
0

Mdp toont Markdown presentaties in de terminal en is een klein programma dat te vinden is op de Github. Het is een tikje vreemd, maar kan verrassend handig zijn.


mdp markdown terminal


Mdp ontstaan uit c-learning

Het programma mdp is ontstaan als een C-learning-project en is om die reden prettig eenvoudig. Presentaties maak je als een tekstbestand op basis van het populaire Markdown-formaat.

Daarbij wijkt mdp wel op enkele kleine punten af van de standaard en laat veel functies weg die sowieso zinloos zouden zijn bij uitvoer naar de terminal. Presentaties kun je schrijven in elke Markdown-geschikte editor.


Blijf op de hoogte van de laatste reviews en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Mdp Markdown opmaak in Terminal

De gebruikelijke horizontale scheidingslijnen (— of ***) in Markdown scheiden de verschillende dia’s. De dia’s zelf bestaan uit kopjes en tekst die je kunt markeren en onder­strepen.

Bovendien kent de mdp-tool inline-code en codeblokken, die het eenvoudigweg in geïnverteerde kleuren toont. Het programma heeft geen syntax-highlighting.

Beperkte functies van mdp

De beperkte functies van mdp dwingen je je te beperken tot een gezond mini­malisme dat veel presentaties goed zal doen, maar niet alles is geschikt voor gebruik in de terminal.

Zo ondersteunt mdp geen gebruik van afbeeldingen. Maar als je veel met de terminal werkt en iets wilt demon­streren, dan is mdp een charmante en handige optie.


Pluspunten

  • + diapresentaties in de terminal
  • + eenvoudig in gebruik

Minpunten

  • – niet geschikt voor afbeeldingen

MDP – Markdown presentaties

systeemeisen
Linux, macOS (Homebrew), Windows (Cygwin)
github.comgratis

 

Lees meer reviews in c't 05/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

GitHub alternatief getest voor kleine projectgroepen

De overname van GitHub door Microsoft is voor sommigen misschien reden naar een alternatief te kijken. Maar Gitea kan sowieso interessant zijn. Het is...

GitHub CEO Chris Wanstrath: “The future of coding is no coding at all”

“The future of coding is no coding at all”, aldus Chris Wanstrath, CEO van GitHub. Een no-code platform biedt mogelijkheden om applicaties te ontwikke...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er