Logitech Zone Wired usb-headset

Alieke van Sommeren
0

De Logitech Zone Wired is het bedrade familielid van de Zone Wireless van Logitech. De Zone Wired heeft wel een draad en geen ANC, maar wel een ruisonderdrukkende microfoon.

Z’n draadloze broer de Zone Wireless hebben we al eens in handen gehad. De beide headsets zijn  gericht op zakelijk gebruik, of zoals het nu van pas komt: fijn voor veel thuiswerken.

Er zit een kleine adapter van  USB-C naar USB-A in de doos. De kabel is lekker ruim met z’n 1,9 meter en heeft niet de neiging irritant op te krullen.

De Wired heeft ook de zachte foam oorkussens van de Wireless die ook na vele uren nog comfortabel zitten. En zo wordt op een natuurlijke manier al wat geluid van buitenaf gedempt zonder het ‘onder water’-gevoel van ANC. De headset is niet bijzonder zwaar, ook prettig voor als je hem vele uren op je hoofd hebt.

Logitech Zone Wired

De microfoon heeft actieve ruisonderdrukking en we hebben inderdaad geen zuchtje ruis of ongewenste bijgeluiden meegestuurd bij het voeren van gesprekken. De remote ligt prettig in de hand en je vinger valt automatisch in het kuiltje van de knop om gesprekken aan te nemen / stop te zetten.

Via de Logi Tune-app (binnenkort ook beschikbaar voor macOS naast Windows, iOS en Android) stel je bijvoorbeeld de hoeveelheid Sidetone (hoeveel je van je eigen gebabbel blijft horen) in en stel je de equalizer bij via een profiel of maak je een eigen custom profiel aan.

Logi Tune

Met de Logi Tune-app regel je de instellingen als equalizer, wel of geen voiceprompts, en de hoeveelheid Sidetone

Het standaard geluid van de Wired is vrij neutraal met een kleine tik meer bas en was prima voor zowel gesprekken als het luisteren van muziek. Voor z’n prijs biedt de Zone Wired prima geluid en comfort in een mooi stylish jasje.

Logitech Zone Wired

zakelijke usb-headset 
frequentiebereik, impedantie, drivers20 Hz -16 kHz, 32 ohm, 40 mm
aansluitingUSB-C, USB-A (via adapter)
afmetingen, gewicht165.93 ×179.73 × 66.77 mm, 211 gram
meegeleverdUSB-C naar USB-A-adapter, opbergzakje, documentatie
prijs€ 130

Meer hardware-reviews in c't 05/2024

Meer over

AudioHardware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Bluetooth koptelefoons met active noise cancelling getest

We vergelijken zeven bluetooth-hoofdtelefoons met active noise cancelling. Ben je eenmaal gewend aan de draadloze vrijheid en de geluidskwaliteit, dan...

Bluetooth oordopjes met noise cancelling en meer

Met compleet draadloze bluetooth oordopjes krijg je de ultieme bewegingsvrijheid als je muziek luistert of belt. Ze passen in elke broekzak zonder dat...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er