Noise-cancelling op kantoor: Logitech Wireless Zone

Noud van Kruysbergen
0

De Logitech Zone Wireless wordt aan de man gebracht als een Bluetooth-koptelefoon met noise-cancelling voor in een zakelijke omgeving.

Met de Zone heb je door de ingebouwde micro­foon en noise-cancelling geen last van omgevingsgeluiden in een open kantoor­omgeving. Telefoongesprekken worden zo een stuk minder inspannend. De gewatteerde leerachtige oorschelpen zitten zacht. Dat alleen al zorgt voor geluidsdemping.

logitech wireless noise-cancelling

Onderaan zit een micro-usb-poort om te laden, maar dat kan ook via Qi. Met een knopje op de linker oorschelp zet je de ANC aan. Dat filtert voornamelijk lage tonen weg. Je hoort ze zachter en ‘nasaler’. Dat geldt ook voor je eigen stem, en dat is even wennen. Maar met de Sidetone-optie in de Logitech-­app pas je dat aan. In die app zit ook een equalizer met presets.

Alle knoppen zitten op de linker oorschelp: pairen via Bluetooth, voelbare plus- en min-knoppen voor het volume en een pauzeknop. Bij het luisteren naar muziek blijkt de Wireless Zone het beste geluid te leveren met de ANC aan, al moet je wel van bassen houden. Met de noise-cancelling uit wordt het geluid wat dunner en lijkt het minder stereospreiding te hebben.

De bedoeling is duidelijk: de ANC moet je aan laten – dan komen zijn kwaliteiten het best tot hun recht.

Logitech Wireless Zone

Bluetooth noise cancelling koptelefoon voor op kantoor
Frequentiebereik85 – 20 kHz
Meegeleverdmicro-usb/usb-oplaadkabel, bluetooth-dongle, draagtas
Accuduur14 uur (volgens fabrikant)
Gewicht180 gram
Shoplink en prijsLogitech Wireless Zone, circa € 200

 

Een uitgebreide test van draadloze in-ears vind je in c't jul-aug/2019

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Devolo Repeater 3000 review: efficiënte Wi-Fi 6-repeater

In deze review nemen we een kijkje naar de Devolo Repeater 3000. Net als de Devolo 5400 is dit een Wi-Fi 6-repeater die efficiënt werkt om de netwerkd...

D-Link M32 review: eenvoudig in gebruik & zonder account

In deze review werpen we een blik op de D-Link EAGLE PRO AI AX3200 M32. Dit is een meshsysteem om het bereik van je wifi in huis te vergroten of te up...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er