KFA2 GeForce RTX 3080 SG grafische kaart

Daniel Dupré
0

De KFA2 GeForce RTX 3080 SG is een aantrekkelijke grafische kaart met oplichtende koeler en een relatief lage prijs – mits hij verkrijgbaar is.

Aan de bovenzijde van de kaart bevinden zich drie RGB-verlichte 92mm-ventilatoren, en als je genoeg ruimte hebt kun je een vierde 80-mm ledventilator aan de achterkant bevestigen. Ter versteviging wordt een transparante, eveneens verlichte kunststof rail meegeleverd.

Geforce RTX 3080 SG
De 3D-prestaties liggen op het verwachte hoge niveau. Met de kaart draait Shadow of the Tomb Raider in de vooraf ingestelde ‘Ultra High’ en met SMAA edge smoothing in WQHD (2560 × 1440 pixels) met 130 frames per seconde (fps), in UHD (3860 × 2140) met 80 fps. Metro Exodus komt op het scherm met 112 fps in WQHD en 97 fps in UHD in de Ultra-preset.

Idle draaien de ventilatoren meestal niet, maar ze starten even op bij een applicatie met 3D GUI. Bij 3D-gebruik was er een brom van 2,2 sone, wat met een headset niet storend is. Bij Furmark was het 2,6 sone. Met de Xtreme Tuner-tool kun je de ventilator­curve en de RGB-verlichting wijzigen. We hadden de kaart voor minder dan 800 euro gezien, wat een goede prijs is voor wat de kaart biedt. Maar zoals veel RTX 3080-modellen is hij momenteel moeilijk te vinden en is de prijsstijging navenant.


Het laatste nieuws over grafische kaarten krijgen? Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Pluspunten

hoge prestaties voor redelijke prijs
redelijk stil bij gebruik

Minpunten

moeilijk verkrijgbaar

KFA2 GeForce RTX 3080 SG
Fabrikantkfa2.com
gpu/RAMNvidia GeForce RTX 3080/ 10GB GDDR6X
aansluitingen3 × DisplayPort
1.4a, 1 × HDMI
2.1, 2 × PCIe
afmetingen/gewicht31,3 × 10 × 6 cm / 1,4 kg
shop en prijsAzerty.nl €1800

 

Blijf op de hoogte van grafische kaarten c't 08-09/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Cooler Master support bracket van glas voor grafische kaarten

Cooler Master heeft zijn tempered glass MasterAccessory ARGB GPU Support Bracket met edge-lighting techniek gepresenteerd om grafische kaarten te onde...

AMD RDNA 2 grafische kaart gaat strijd aan met topmodellen van Nvidia

Chipfabrikant AMD is ook dit jaar weer van plan om de concurrentie aan te gaan met Nvidia voor de snelste grafische kaarten voor gamers. AMD's CFO Dev...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er