JSON Crack review: versimpeling van gegevens door visualisering

Noud van Kruysbergen
0

Inhoudsopgave

  JSON verbindt websites en apps met API’s en slaat configuratiegegevens op. Voor mensen zijn grote JSON-structuren echter niet makkelijk te bevatten. Zo gaan we een deze review een blik werpen op JSON Crack. Deze software maakt het leven van ontwikkelaars makkelijker door de gegevens te visualiseren.

  Wat is JSON?

  JSON, oftewel JavaScript Object Notation, is meer dan alleen een fenomeen van het JavaScript-universum. Het biedt een hiërarchische structuur waarin allerlei soorten objecten en lijsten genest kunnen worden. Er zijn geen technische beperkingen aan het nesten.

  Hoe werkt JSON Crack?

  Om de nesting in een document te begrijpen, kan JSON Crack helpen. De tool zet een JSON-document om in een boomstructuur en verhoogt daarmee de leesbaarheid. De snelste manier om dit te doen is via de gratis online editor op jsoncrack.com/editor. Je kunt de boom uitklappen, afzonderlijke knooppunten uitklappen en inklappen en zoeken naar een specifieke term binnen de boom. De visualisatie is gemakkelijk te delen via een link en je kunt maximaal 15 documenten opslaan en delen.

  Hoe gebruik je JSON Crack?

  Je kunt de grafiek ook als afbeelding downloaden en delen. Om de tool op je eigen website te integreren, maak je het juiste codefragment aan via jsoncrack.com/embed. Voor premiumklanten is er een account beschikbaar voor 5 dollar per maand, waarmee je tot 200 JSON-objecten kunt opslaan en versturen via een link. Ook kunnen premiumklanten JSON Crack integreren in hun eigen applicaties via een API.  Gevoelige gegevens onderzoeken

  Wil je gevoelige gegevens onderzoeken die niet op andere websites terecht mogen komen? Dan kun je de interface zelf lokaal uitvoeren met behulp van een voorbereide Dockerfile beschikbaar bij de GitHub-repository van de ontwikkelaar.

  Integratie met Visual Studio Code

  Gebruikers van de Visual Studio Code IDE kunnen JSON Crack nog eenvoudiger krijgen. Zij kunnen de extensie JSON Crack installeren en de tool oproepen in een geopend JSON-bestand met het commando > Enable JSON Crack visualisation.

  Conclusie JSON Crack review

  Al met al biedt JSON Crack ontwikkelaars een handige tool om JSON-data te visualiseren en de leesbaarheid van complexe JSON-structuren te verbeteren. Met de online editor, afbeeldingsdownload, integratiemogelijkheden en premium-accountopties, is JSON Crack een waardevolle hulp voor ontwikkelaars die met JSON-data werken.

  Of het nu gaat om het onderzoeken van openbare data of gevoelige gegevens, JSON Crack biedt verschillende opties om aan de behoeften van ontwikkelaars te voldoen.

  JSON Crack review - plus- en minpunten

  + Snel JSON-inzicht
  + Toegang via API
  + Lokaal te gebruiken

  JSON Crack specificaties

  ProducentJSON Crack
  BesturingssysteemLinux, macOS, Windows
  Prijsgratis (opensource) / premium 5 dollar per maand

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke software reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


  Meer over

  Programmeren

  Deel dit artikel

  Noud van Kruysbergen
  Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

  Lees ook

  Tado Slimme Thermostaat X review: nieuw maar ook beter?

  De Duitse fabrikant Tado heeft een compleet nieuwe lijn aan smarthome producten op de markt gezet waaronder een nieuwe slimme thermostaat met de naam ...

  ECS Liva Z5 Plus review: mini-pc voor op kantoor met veel aansluitingen

  Met twee 2,5Gbit/s-netwerkpoorten, USB4 en vier monitoraansluitingen heeft de Liva Z5 Plus mini-pc aansluitingen die niet onderdoen voor die van een d...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er