Jabra Evolve2 30 on-ear headset

Alieke van Sommeren
0

De Evolve2 30 van Jabra is een lichte on-ear headset die veelzijdig is in te zetten: van muziek tot lange (video)gesprekken.

Bij het uit de verpakking nemen kunnen we lichtgewicht al meteen aanvinken: met 125 gram krijg je er geen drukkende hoofdpijn van. De headset wordt geleverd in een vilten draagtasje, waar je hem platgevouwen in opbergt. De padding is niet al te dik en kraakt op de oorschelpen wat mee als je nogal expressief praat. Het laagje schuim had een tikje dikker gemogen voor meer comfort.

Gesprekken zijn goed te volgen, stemmen komen helder door. Je eigen stem is aan de andere kant ook goed te horen, ook al is er wat wat bijgeluid op de achtergrond. Ook bij vele uren muziek luisteren waren we aangenaam verrast over het geluid. Uiter­aard moet je geen zware bas verwachten, maar allerlei genres luisteren goed weg zonder dat het vermoeiend wordt.

De rechterschelp bevat kleine knoppen voor volume omhoog en omlaag en het aannemen of stoppen van gesprekken. Via de grotere knop is sidetone (jezelf horen) in te schakelen. De software biedt opties zoals aanpassen van het geluid (equalizer) en de mate van sidetone. Voor een nette prijs krijg je een prettig klinkende lichte headset die makkelijk is mee te nemen. De Jabra headset komt in twee uitvoeringen, met USB-A (stereo) en USB-C (mono en stereo)

jabra headset

 


Wil je meer weten, abonneer je dan op de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Pluspunten

licht en compact

goed geluid bij calls en muziek

Minpunten

padding op oorschelpen mag dikker

Jabra Evolve2 30
fabrikantjabra.nl
frequentierange  mic100 Hz – 14 kHz
frequentierange speaker20 Hz – 20 kHz
aansluitingUSB type A (stereo), USB-C (mono en stereo)
meegeleverddraagtasje
geschikt voorWindows, macOS
shop en prijsamazon.nl  € 65 – 75

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in c't 06/2024

Meer over

Koptelefoons

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Asus ROG Delta S gamingheadset

De ROG Delta S is het topmodel in de Delta lijn van gaming headsets en gemaakt voor games, maar je kunt ook naar muziek luisteren of ermee videobellen...

Headset voor videobellen – 5 comfortabele modellen getest

Headset voor videobellen - test van 5 modellen met de voor- en nadelen bij langdurig videobellen. Plus een optie om van je koptelefoon een headset te ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er