Invoxia Cellular GPS Tracker – review

Redactie
3

De Invoxia mobiele gps tracker komt om de hoek komt kijken als je de positie van een voertuig wilt volgen, want een tracker die alleen via bluetooth uitzendt en voortdurend moet worden opgeladen is geen optie. Die tracker is klein genoeg om in je auto of motor te verstoppen en biedt een goede accuduur.


LET OP:

Een lezer wees ons erop dat de tracker geen posities geeft wanneer het voertuig op de snelweg is.

De reactie van Invoxia:
Bij snelheden boven de 60km/h wordt de communicatie met het Sigfox netwerk problematisch.”

Bij het horen van het woord ‘tracker’ denken de meeste mensen aan van die kleine Bluetooth-trackers van Tile of aan de nieuwe AirTags van Apple. De Cellular GPS Tracker van Invoxia lijkt met zijn lengte van 10,5 centimeter echter meer op een groot uitgevallen usb-stick.

Invoxia GPS tracker

Invoxia gps tracker voor auto en motor

Maar de tracker van Invoxia is niet bedoeld om aan je sleutelhanger te hangen. In plaats daarvan is hij specifiek bedacht voor het tracken van auto’s of motoren, waar hij onopvallend in het handschoenenkastje, kofferbak, topkoffer of het opbergvak kan worden verstopt.

Met een gewicht van 30 gram kan hij ook prima worden ingezet om je tassen en ­koffers op te sporen tijdens je vakantie, dat scheelt wellicht weer wat nieuwe onderbroeken.

Via wifi-accesspoint en GPS

Om zijn positie te bepalen, zoekt de tracker naar wifi-accesspoints in zijn omgeving. Als hij er een opduikelt, meldt hij het MAC-adres aan de servers van Invoxia, die een Google-dienst gebruiken om de positie van de tracker te bepalen.

Als er geen wifinetwerken zijn, gebruikt hij de geïntegreerde gps-module om zijn ­positie te bepalen. Bij de ­tracker zit een abonnement van drie jaar voor ‘low-­consumption network tracking’ (Lora, ­Sigfox) inbegrepen Na het aflopen van de drie jaar ben je 10 euro per jaar kwijt.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Accuduur

De tracker bevat een 300mAh-accu die je oplaadt via micro-usb. In één uur is de tracker volledig opgeladen. De tracker meldt het als er slechts 20 procent accuduur over is, zodat je hem op tijd aan de lader kunt hangen. De accu moet het afhankelijk van het gebruik één tot 6 maanden lang volhouden.

Bewegingssensor

Als er dankzij de bewegingssensor wordt gedetecteerd dat de tracker enige tijd op dezelfde positie blijft, zendt de tracker slechts om de 24 uur uit. Bovendien schakelt hij over op Bluetooth LE wanneer hij in de buurt is van je smartphone.

Verdachte activiteiten

Als je wilt, kun je ook op de hoogte worden gebracht van verdachte activiteiten zoals plotselinge beweging of een kanteling van meer dan 30 graden. De bluetooth-­verbinding kan ook worden gebruikt als nabijheidsradar en om de tracker te laten rinkelen.

Alarm en locatiegeschiedenis

Bovendien heeft het apparaat een knop waarmee een alarm kan worden verstuurd met de huidige positie. De tracking, inclusief de locatiegeschiedenis, werkte feilloos bij de test. De IFTTT-verbinding en de automatische waarschuwing wanneer de tracker een vooraf ingestelde zone verlaat, werkten ook goed.

+       makkelijk in gebruik
+       IFTTT-koppeling
+       accuduur

Invoxia Cellular GPS Trackerinvoxia.com
connectiviteitWPLAN LoRa & SigFox, Bluetooth LE
locatiebepalingWPS, GPS
IP-ratingIP33
systeemeiseniOS/iPadOS vanaf 12.0 /Android vanaf 5.0
bekijk product€ 123

lees meer reviews in c't 08-09/2024

Meer over

GPStracker

Deel dit artikel

Lees ook

PowUnity BikeTrax GPS-tracker

De GPS-tracker BikeTrax van PowUnity is ontworpen voor e-bikes, laadt zijn batterij op via de accu van de fiets en past onder de motorkap.

Gps-horloge of tracker voor je kind of huisdier: vergelijkende test

Met een gps-horloge of tracker weet je altijd waar iets of iemand zich bevindt. Speciale trackers voor huisdieren en kinderen pakken sommige dingen an...

3 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
MohKraats
Lezer
MohKraats

Invoxia tracker.
In de manual staat dat die op hoge snelheid niet werkt, cq niet kan comminiceren ??
Ik heb zo een ding voor op de motor.
Wel, met 100km/h geeft hij nauwelijks nog posities door.
Meestal alleen startpunt en eindpunt van een trip.
Daarnaast is het ding niet waterdicht, en daarmee slechts beperkt bruikbaar op een motor.

MohKraats
Lezer
MohKraats

Heb net feedback van Invoxia gehad.
Zij geven aan dat hun tracker boven de 60 km/h geen posities meer door kan geven

Marco den Teuling
Admin
Marco den Teuling

Die aanvullende info is zeker handig om te weten, bedankt voor het melden.