Interactiever videobellen met Wonder

Daniel Dupré
0

Gesprekken tijdens videobellen zijn vaak nogal eenzijdig. Wonder moet een interactievere videobel-ervaring bieden, waarbij je elkaar in virtuele ruimtes ontmoet.

Om met Wonder aan de slag te kunnen gaan, heb je eerst een virtuele kamer nodig die je op de website aanvraagt. Er is geen installatie nodig; met Wonder videobellen gebeurt in de browser.

Deelnemers kunnen via een link worden uitgenodigd. Volgens de producent kunnen er momenteel tot 1500 deelnemers meedoen. Wanneer twee of meer deelnemers elkaar ontmoeten, vormt zich een cirkel om hen heen en kunnen zij een videogesprek starten, chatten of hun scherm delen.


Meer lezen over leuker videobellen of tips voor videobel-software? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Als een deelnemer de cirkel verlaat, kunnen de anderen zijn avatar op een soort plattegrond zien. Met een klik op de kaart verplaats je jouw avatar. Als je ongestoord wilt overleggen, klik je op het slotsymbool.

Wonder videobellen maar dan interactiever

Je kunt in de virtuele ruimte gebieden inrichten met een eigen naam, zodat deelnemers deze kunnen opzoeken. Als je alle deelnemers aan het begin van een evenement wilt begroeten kun je dit doen met de omroepfunctie. Dit dempt alle gesprekken en de organisator verschijnt in het scherm.

Wonder is nu nog gratis, maar zal in toekomst mogelijk in abonnementsvorm verschijnen. Het is een leuk, gebruiksvriendelijk alternatief voor conventionele videobel-oplossingen.

Pluspunten

– gratis
– origineel videobel-concept

Minpunten

– in toekomst betaald

Meer software-reviews c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Headset voor videobellen – 5 comfortabele modellen getest

Headset voor videobellen - test van 5 modellen met de voor- en nadelen bij langdurig videobellen. Plus een optie om van je koptelefoon een headset te ...

Geluid bij videobellen verbeteren

Geluidsproblemen zijn bij videoconferenties aan de orde van de dag. Met enkele trucjes vermijd je de meest voorkomende valkuilen en vind je de juiste ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er