InfiRay P2 Pro review: infrarood cameramodule voor iPhone & Android

Marco den Teuling
0

Inhoudsopgave

  Als je de warmteafvoer van je zelfbouw-pc wilt controleren of de isolatie van leidingen in huis wilt evalueren, dan is een infraroodcamera best handig. In plaats van weer ergens een los apparaat voor nodig te hebben, kun je ook losse cameramodules gebruiken die je op je Android-smartphone of iPhone kunt aansluiten. Een voorbeeld hiervan is de InfiRay P2 Pro die we in deze review onder de loep nemen.

  Ontwerp

  Warmtebeeldcamera’s, ook wel bekend als infraroodcamera’s, zijn al geruime tijd beschikbaar als losse apparaten met een eigen display en geheugenkaartjes voor het opslaan van beelden. De InfiRay P2 Pro biedt echter een innovatieve benadering door rechtstreeks aan te sluiten op je smartphone, zonder de noodzaak van een apart display of opslagmedium. Dit revolutionaire ontwerp brengt talloze voordelen met zich mee, waaronder directe toegang tot beelden op je smartphone, zonder gedoe met geheugenkaartjes en zorgen over batterijen.

  Eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijke app

  Het aansluiten van de InfiRay P2 Pro op je smartphone is eenvoudig en probleemloos. Door de bijbehorende app te downloaden en de camera in te pluggen, ben je binnen enkele seconden klaar om warmtebeelden vast te leggen. De gebruiksvriendelijke app biedt diverse handige functies, waaronder de mogelijkheid om het kleurenpalet aan te passen, temperatuurschalen te tonen en specifieke punten of vormen in het beeld te markeren voor nauwkeurige temperatuurmetingen.

  Realtime warmtebeeld met hoge verversingssnelheid

  Een van de opvallende kenmerken van de InfiRay P2 Pro is de indrukwekkende verversingssnelheid van 25 Hz, wat voor een infraroodcamera zeer hoog is. Hierdoor kun je bijna realtime veranderingen in temperatuur waarnemen, waardoor de camera uitermate geschikt is voor diverse toepassingen waarbij snelle temperatuurmetingen cruciaal zijn.

  Professional thermometry en uitgebreide Opties

  Met de Professional Thermometry-functie in de app beschik je over een scala aan extra opties. Naast het aanpassen van kleurenpaletten en temperatuurschalen, kun je specifieke vormen en punten in het beeld markeren om gedetailleerde temperatuurinformatie te verkrijgen. Bovendien kun je het beeld aanpassen aan de eigenschappen (emissivity) van verschillende materialen, wat de nauwkeurigheid van je metingen verhoogt.

  Handig gereedschap voor diverse toepassingen

  De InfiRay P2 Pro is niet alleen compact en geavanceerd, maar ook uiterst veelzijdig. Het is een handig stuk gereedschap voor professionals die bijvoorbeeld isolatieproblemen willen opsporen of de ventilatie van pc-behuizingen willen evalueren. Met deze warmtebeeldcamera heb je de mogelijkheid om snel en nauwkeurig temperatuurmetingen uit te voeren, wat essentieel is voor verschillende vakgebieden.

  Conclusie InfiRay P2 Pro review

  Al met al biedt de InfiRay P2 Pro een efficiënte en betrouwbare oplossing voor professionals die hoogwaardige warmtebeeldcamerafunctionaliteit nodig hebben. Met zijn compacte formaat, gebruiksvriendelijke app en uitgebreide functies is deze camera een waardevol hulpmiddel voor een breed scala aan toepassingen. Zorg er echter voor dat je smartphone voldoende is opgeladen, aangezien het gebruik van de P2 Pro en de bijbehorende app de batterij van je smartphone sneller kan laten leeglopen.

  InfiRay P2 Pro review: plus- en minpunten

  +Compact en flexibel inzetbaar
  +Bruikbare app en resultaten
  Geen stevige case of lensdop

  InfiRay P2 Pro specificaties

  FabrikantInfiRay
  Sensorresolutie256 × 192 pixels

  Framerate

  25 Hz

  Temperatuurbereik

  -20 t/m 550 °C

  Energieverbruik

  350 mW

  Afmetingen

  27 × 18 × 9,8 mm

  Gewicht

  9 gram

  Shoplink en prijsAmazon, circa 349 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Meer over

  Camera's

  Deel dit artikel

  Marco den Teuling
  Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er