iiyama UC CAM120ULB-1 review: nog beter online vergaderen

Elwin Hodžić
0

In deze review bekijken we een conferentiesysteem van iiyama, namelijk de UC CAM120ULB-1. Het systeem biedt kleine kantoren een no-nonsense online vergadermogelijkheid van goede kwaliteit.

Conferentiesysteem voor online vergaderingen

Iiyama biedt niet alleen conferentiespeakers zoals de iiyama SPK01M, maar heeft ook complete systemen in zijn Unified Communications. Een voorbeeld hiervan is de iiyama CAM120ULB-1, die we hier getest hebben. Dit systeem is bedoeld voor online vergaderingen met meerdere personen tegelijk.

Kijkhoek & resolutie

De naam CAM120ULB-1 verwijst naar de horizontale kijkhoek, die groot genoeg is om iedereen aan tafel in beeld te krijgen. De 12-megapixelsensor heeft een vaste brandpuntsafstand van twee meter en kan resoluties van 2160p, 1440p en 1080p aan – telkens met 30 frames per seconde.

Zoom en Autoframing

Met de meegeleverde afstandsbediening kun je tot vijf keer digitaal zoomen. Je kunt ook de zogeheten autoframing aanzetten, waarbij de camera zelf inzoomt op de deelnemers. Er moet wel voldoende licht zijn voor een fatsoenlijk beeld. Bij weinig licht wordt het beeld wat ruisachtig, maar in een kantooromgeving is dat geen probleem.

Verstaanbaarheid & ruisonderdrukking

Dankzij de zes microfoons zijn deelnemers goed te verstaan tot ongeveer zes tot acht meter. De ruis wordt effectief onderdrukt. De luidspreker heeft een vermogen van acht watt en is duidelijk afgestemd op spraak. Dit systeem kan ook gebruikt worden voor pauzemuziek, maar verwacht geen hifi-kwaliteit.

Installeren van de iiyama UC CAM120ULB-1

De meegeleverde voedingskabel is twee meter lang en de USB-C-A-kabel zelfs bijna drie meter. Hierdoor is het mogelijk om het systeem op een vergadertrolley te plaatsen of met de meegeleverde beugels aan de muur te bevestigen.

Conclusie

Al met al voor een te overzien bedrag  (met name voor zakelijk gebruik) krijg je met de CAM120ULB-1 van iiyama een no-nonsense conferentiesysteem dat goed functioneert in een niet al te grote kantooromgeving. Beeld en geluid zijn van prima kwaliteit.

iiyama UC CAM120ULB-1 review – plus- en minpunten

+ Grote kijkhoek
+ Duidelijk geluid
Lichtafhankelijk

iiyama UC CAM120ULB-1 specificaties

Fabrikantiiyama, iiyama.com

Camera

12 megapixel 4K

Audio

6-array microfoon, 8W-luidspreker

Aansluitingen

USB-C, voeding, audio in/out

Meegeleverd

5V/3A-voeding, USB-C-A-kabel, magnetische lensdop, muurbeugels met schroeven/pluggen, afstandsbediening

Afmetingen

46,2 × 7,6 × 9,4 cm
Shoplink en prijsAmazon, circa 390 euro

(Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Asrock NUC Box-1260P review: barebone voor de industriële markt

In deze review werpen we een blik op de Asrock Industrial NUC Box-1260P. Dit is een mini-pc-barebone met een hybride Alder Lake-cpu. Hij is krachtig, ...

NUC 12 extreme review – Intels mini-pc barebone voor gamers

Deze mini-pc biedt veel power en ruimte voor een gpu. Maar met beperkingen, zoals je leest in deze Intel NUC 12 Extreme review.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er