iiyama UC SPK01M review: luidspreker voor vergaderingen en meer

Noud van Kruysbergen
0

In deze review gaan we de iiyama UC SPK01M bekijken. Bij het hybride vergaderen van nu is het belangrijk dat iedereen goed verstaanbaar is. Daarom kan een Bluetooth-luidspreker voor vergaderruimten handig zijn.

iiyama UC SPK01M review: luidspreker voor vergaderingen en meer

360-graden stemopname

De iiyama UC SPK01M is de eerste serie modellen met 360-graden stemopname van iiyama. De kleine M-variant is geschikt voor vergaderruimtes tot 3 meter en de grotere L-versie heeft een bereik van 5 meter.

Drie manieren van koppelen

De SPK01M kan op drie manieren gekoppeld worden:

  • via usb
  • met een audiokabel
  • via bluetooth

Het is zelfs mogelijk een combinatie van alle drie de koppelingsmethoden te gebruiken.

Eenvoudig in gebruik

Met de meegeleverde USB-C-kabel laadt je de conferentiespeaker op. De SPK01M meldt zichzelf automatisch aan via usb en is meteen te gebruiken in bijvoorbeeld Microsoft Teams en Zoom. Na elke computerstart moet je hem wel even opnieuw aanzetten.

Geschikt voor spraak

Op zacht volume is de SPK01M bruikbaar als luidspreker voor muziek. Maar als je hem harder zet, merk je dat de conferentiespeaker getuned is op spraak. Die komt dan ook duidelijk over en het geluid van de microfoons is bij de tegenpartij goed verstaanbaar, zelfs met meerdere mensen tegelijk.

Handige knoppen op de iiyama UC SPK01M

Met de knoppen op de SPK01M kun je een gesprek aannemen en afsluiten, de microfoon muten en het volume aanpassen. Handig in gebruik dus.

Niet zo draagbaar

De conferentiespeaker is best zwaar en bedoeld voor stationair gebruik. Het is minder geschikt om even mee te nemen in je laptoptas.

Lange accuduur

Volledig opgeladen kan de SPK01M volgens de fabrikant acht uur mee. Dit is vooral handig voor langere vergaderingen of presentaties die je op een dag hebt.

Conclusie iiyama UC SPK01M review

Al met al is de iiyama UC SPK01M conferentiemicrofoon een product wat zeker handig kan zijn als je vaak en veel moet vergaderen. Met dit product heb je niet alleen beschikking tot goed geluid maar is het product ook makkelijk in gebruik. Wel is het minder dat de iiyama UC SPK01M wordt opgeladen aan de hand van een 2A-voeding en dat die nogal zwaar is en dus niet makkelijk mee te nemen is.

iiyama UC SPK01M review – plus- en minpunten

+ Goed geluid
+ Makkelijk te gebruiken
2A-voeding

iiyama UC SPK01M specificaties

Fabrikantiiyama, iiyama.com

frequentiebereik speaker / microfoon

150 Hz – 16 kHz / 150 Hz – 7,5 kHz

Microfoonbereik

3 arrays, 3 meter

Accu

7,4 V – 2200 mAh

Gewicht

0,39 kg

Shoplink & prijsAmazon, circa 120 euro

(Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Meer hardware reviews in c't 05/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Asrock NUC Box-1260P review: barebone voor de industriële markt

In deze review werpen we een blik op de Asrock Industrial NUC Box-1260P. Dit is een mini-pc-barebone met een hybride Alder Lake-cpu. Hij is krachtig, ...

NUC 12 extreme review – Intels mini-pc barebone voor gamers

Deze mini-pc biedt veel power en ruimte voor een gpu. Maar met beperkingen, zoals je leest in deze Intel NUC 12 Extreme review.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er