HP E24i G4; review van kantoormonitor met blauwfilter

Redactie
0

De HP monitor E24i G4 heeft wat meer schermhoogte door de beeldverhouding van 16:10, maar schiet in kleur en weergave iets tekort. De Eye Ease-technologie zorgt permanent voor minder blauw licht.

Schermhoogte

De 24-inch E24i G4 biedt met 1920×1200 pixels, een beeldverhouding van 16:10, net iets meer schermhoogte, fijn voor lange spreadsheets en grote documenten.

Kleur en beeld

HP gebruikt geen speciale beeldmodus voor het terugdringen van blauw licht, maar heeft iets andere diodes ingezet voor de led-­achtergrondverlichting (Eye Ease). Daardoor is het aandeel van potentieel schadelijk blauw licht sterk te verminderen zonder een lelijke gele zweem.

HP monitor schermhoogte kleur


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


De kleurenfilters zijn echter niet aangepast: zuiver groen krijgt een lichte turquoise tint. De monitor dekt netjes de sRGB-kleurruimte af. Het scherm wordt wel merkbaar donkerder wanneer het van opzij wordt bekeken.

Frequentie en weergave

Over het algemeen is de weergave haperend, wat zou kunnen liggen aan een te lage frequentie van de Frame Rate Controller (FRC). In het 6-bit panel worden 8-bit ­kleur- en grijsgradaties gecreëerd via de FRC door de snel veranderende weergave van nabu­rige kleurtonen. Vooral grijze achtergronden worden daardoor erg rafelig.

Het energieverbruik van de monitor vari­eert sterk met de beeldinhoud, iets wat we normaal alleen zien bij displays met local dimming.

Plus- en minpunten:

+ 16:10-beeldverhouding
+ permanent minder blauw licht
– haperingen in beeld

HP E24i G4 kantoormonitorhp.nl
panel, resolutieIPS (mat), 1920 × 1200
inputsDisplayPort, HDMI, VGA
overigusb-hub 4×USB-A 3.2 Gen1
meegeleverdkabels: HDMI, DisplayPort, usb, power
bekijk het product€ 260

 

Lees meer reviews in c't 06/2024

Meer over

Monitoren

Deel dit artikel

Lees ook

Kantoor-monitoren in 16:10-formaat

Een beeldscherm met een beeldverhouding van 16:10 biedt een iets groter verticaal werkoppervlak, dat net wat meer ruimte geeft om mee te werken.

Iiyama ProLite XUB2796HSU 27inch monitor

De Iiyama ProLite XUB2796HSU is een 27inch monitor ontworpen voor standaard pc-gebruik op kantoor, maar ook geschikt voor een spelletje tussendoor.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er