H2R Graphics: overlays & pauzeweergave in videostreams

Noud van Kruysbergen
0

Als je een webinar, videoconferentie of livestreams wilt organiseren, kun je het videobeeld uitbreiden met H2R Graphics.

H2R Graphics heeft eigenlijk twee functies tegelijk: overlays en een pauzeweergave die bijvoorbeeld het volgende punt op de conferentieagenda aankondigt. H2R Graphics haalt de informatie daarvoor uit een ­Google Docs-spreadsheet en reageert op wijzi­gingen die daar worden aangebracht.

Van de televisie ken je ongetwijfeld de balken op het scherm met de naam en de functie van de getoonde spreker. H2R Graphics kan dergelijke balken genereren, net als newstickers (scrollende infobalken).

De software is ontworpen om te werken met een kleine ­video-mixer, maar werkt ook met een tweede computer met een HDMI-­ingang en software zoals OBS Studio, die we hebben besproken in c’t 9 op pagina 122.

H2R Graphics overlays voor videostreams

H2R Graphics geeft de uitvoer weer in een apart venster – die moet je als regisseur verplaatsen naar een tweede video-uitvoer van je Windows-pc of Mac. Voor de overlay voeg je dan een chroma-key-functie toe. Voor incidentele hobbystreamers is dat wel een beetje veel moeite, al kun je als je meerdere monitoren hebt aangesloten ook wel een werkbare indeling krijgen.

Met drie monitoren kun je er een voor OBS Studio gebruiken, een voor H2R Graphics en de derde voor het beoogde communicatiemedium, bijvoorbeeld videobellen via Microsoft Teams of Zoom. Voor professioneel gebruik loont het de moeite zeker om je streams op die manier wat meer cachet te geven.

H2R Graphics
overlay-functiesbalken, ticker,  timer, logo
systeemeisenWindows, macOS
prijsgratis

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Meer software-reviews in c't 08-09/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Gratis videobellen: een overzicht

Er zijn veel programma's om te videobellen, maar met welke kun je wat doen? We hebben de kenmerken van de gratis aanbiedingen vergeleken.

Videobellen met Whereby, gebruik het gratis en zonder accounts

Videobellen kan met allerlei sites en apps. We bekijken kort de dienst Whereby, waarmee je gratis videobellen kunt. Alleen degene die een meeting orga...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er