Game headset met stereo: beknopte review

Marco den Teuling
0

game headset Sennheiser GSP 600

Sennheiser heeft verschillende headsets die vooral als game headset zijn bedoeld. De fabrikant doet er een schepje bovenop met het vlaggenschip GSP 600. Deze flinke headset is gericht op goed geluid en degelijkheid.

De GSP 600 is een overduidelijke stap omhoog vanaf de GSP 300-serie. In de doos vind je behalve de headset twee kabels: eentje met dubbele aansluitingen voor aan de pc en een eentje voor in je console. De kabels zijn lekker soepel en gesleeved. De GSP 600 oogt best massief en is degelijk met zijn metalen scharnieren, maar zijn gewicht is net iets te veel van het goede.

De volumeregelaar in de rechterschelp is wat stug, net als de microfoon-arm, maar het geluid is wel compleet te muten. Het eerste review-exemplaar had last van een lamme microfoon-arm, bij de tweede bleef hij netjes op zijn plek. Het microfoongeluid is fijn helder. De oorkussens zijn comfortabel en geschikt voor flinke oren. Ze plakken niet irritant aan je huid na een lange gamesessie. De headset is instelbaar om beter bij de vorm van je gezicht te passen.

Game headset zonder fratsen

De headset doet gelukkig niet mee aan de surround sound-hype: good old stereo werkt voor veel gamers nog steeds het beste. Noise cancelling zit er ook niet op. De bas is wel aanwezig, maar niet storend. Tijdens het gamen of het luisteren van een stukje muziek klinkt de headset detailrijk. De GSP doet zijn best om zowel qua bouw als geluid degelijk te zijn, maar zijn forse gewicht en karige accessoires zorgen voor minpunten. Voor de pittige prijs had Sennheiser er bijvoorbeeld een reserveset oorkussens en een draagtas bij kunnen doen. Bij bestellen via de Sennheiser website krijgt je er wel een headsethouder bij.

Over ear gaming-headsetFabrikantSennheiser, www.sennheiser.nlAudioweergave / verbindingstereo 10Hz-30kHz (28 ohm) / 3,5mm-jack (afneembaar)Gewicht / garantie395 gram / 2 jaarMeegeleverd2 afneembare kabels: voor pc en consolesShoplink en prijsGSP 600, circa 250 euro

Sennheiser GSP 600

 

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Asus ROG Ally review: geduchte concurrent van de Steam Deck

In deze review kijken we naar de handheld-gameconsole van Asus, de ROG Ally. Deze geduchte concurrent van de Steam Deck heeft een AMD Z1 (Extreme) pro...

Sparkle Intel Arc A380 ELF review: videokaart voor een spotprijsje

De Intel Arc A380 ELF van Sparkle is compact, vereist geen aparte voedingsstekker en kost maar 165 euro maar er blijken ook minpunten te zijn en daar ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er