Flinga Whiteboard & Wall voor handiger samenwerken

Alieke van Sommeren
0

Het Finse Nordtouch biedt met Flinga Whiteboard en Wall twee makkelijk te gebruiken webtools voor naadlozer samenwerken.

Flinga Whiteboard is een online whiteboard waarbij je teksten op een canvas kunt zetten en aanvullen met persoon-icoontjes, cirkels en vierkanten met tekstlabels of links. Als je twee elementen op elkaar legt en even wacht, maakt Flinga een verbinding. Er is een penfunctie en de mogelijkheid om eigen foto’s te uploaden. Alle instellingen zijn verborgen in een zijmenu aan de linkerrand.

Flinga Wall is de digitale tegenhanger van het prikbord, waar je gekleurde post-its met losse woorden of korte teksten aan vastmaakt. Die collectie kan worden weergegeven als een lijst of als vierkanten die naast elkaar zijn gerangschikt.

Flinga Whiteboard & Wall voor beter samenwerken

Alle informatie op het prikbord kan worden geëxporteerd in Excel-formaat (XLSX). Voor het gebruik van Flinga Whiteboard en Flinga Wall hoeft alleen de organisator zich te registreren. De organisator kan ook de rechten van de deelnemers bepalen (op vier verschillende niveaus).

Als je met een smartphone meedoet, kun je het beste de QR-code voor een sessie scannen. Het testen verliep prima, maar de touchfunctie van onze Surface-tablet zorgde ervoor dat Fling Whiteboard na elke tik op het scherm de elementen van het board uit het zicht plaatste.
De twee tools zijn perfect om te brainstormen of om een groep naar een mening te vragen, bijvoorbeeld bij een videoconferentie of tijdens colleges.

 

Flinga Whiteboard & Wall
systeemeisenbrowser met internet
abonnementenPremium (€ 76 / jaar), Team (€ 320 / jaar)
prijsgratis, of zie hierboven bij abonnementen

 

Meer app-reviews in c't 05/2024

Meer over

AppleSoftware

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Android-apps voor videomontage getest

  Aangezien je je smartphone altijd bij de hand hebt, ligt het erg voor de hand om hem te gebruiken voor minireportages en het vastleggen va...

Bellen met chat-apps als WhatsApp, FaceTime en Skype

De meeste mensen gebruiken apps als WhatsApp als goedkoop alternatief voor sms'jes. Maar met diverse chat-apps kun je inmiddels ook bellen. We onderzo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er