Ergonomisch muizen met de Trust Verro

Noud van Kruysbergen
0

De ergonomische muis Trust Verro is ideaal voor wie last heeft van polspijn na een dag (thuis)werken, en ook vooral voor wie klachten voor wil zijn.

De Trust Verro-muis richt zich met name op ergonomisch werken. Het is een draad­loze 60 graden gedraaide muis, zodat je pols in een veel stabielere houding zit en je meer vanuit je elleboog en schouder werkt.

De vingers liggen stabiel op de muis, met de linker- en rechtermuisknop en het scrolwieltje letterlijk onder vinger­bereik, net als de knoppen voor voor- en achteruit in de browser. Een batterij wordt meegeleverd, en moet in het vakje onderop, waar ook de usb-ontvanger in zit. Het hanteren is even wennen, maar na een tijdje werkt het prettiger en schrik je als je weer een gewone muis in handen hebt. Aan de onderkant zit een aan-uitschakelaar, maar de muis gaat vanzelf op stand-by als je hem een tijdje niet gebruikt.

Trust Verro ergnomische muis


Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de c't nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

De Trust Verro heeft een ergonomische vorm die wel goed in je hand moet liggen. Heb je bijvoorbeeld een handschoenmaat van rond de 7,5, dan past hij perfect. Anders wordt het lastig om de knoppen te bedienen. De functies van de knoppen voor voor- en achteruit hadden we liever andersom gezien, maar Trust biedt zelf geen software om dat aan te passen.

Gelukkig is er (en Trust verwijst daar zelf ook naar) X-Mouse Button Control, daar kan dat wel mee. Met de dpi-knop verander je de nauwkeurigheid tussen 600, 1200 en 1600 dpi, waar voor elk wat wils bij zit.

(Noud van Kruysbergen, c’t magazine 11/2020, p. 22)

Trust Verro
systeemeisenWindows v.a. 7, macOS v.a. 10.5, Chrome OS
dpi600 / 1200 / 1600
gewicht115 g
meegeleverdAA-batterij
prijs€ 40

Meer hardware-reviews in c't 05/2024

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Tools voor ergonomisch werken – deel 1

Je hoeft niet meteen over te stappen op een prijzig zit-sta-bureau als je wat ergonomischer aan de slag wilt. Zelfs kleine upgrades en het afleren van...

Tools voor ergonomisch werken – deel 2

Dit is deel 2 van een tweedelige serie over tools voor ergonomisch werken. Hierin bespreken we kleine upgrades en het afleren van slechte gewoontes. D...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er