Epos ADAPT 560 headset met active noise cancelling

Daniel Dupré
0

Bij de Epos ADAPT 560 kun je met een druk op de knop een Teams-gesprek beginnen. Het geluid komt (met ANC aan) duidelijk van Sennheiser.

Epos ADAPT 560

(Bron: Epos)

De Epos 560 on-ear-headset komt uit het huis van Sennheiser, maar kost minder dan je voor een vergelijkbaar model van Sennheiser kwijt bent. De microfoon en alle bedieningselementen zitten aan de rechterzijde. Het is op de tast wel even zoeken om het knopje te vinden dat je hebben moet.

De meegeleverde Sennheiser-bluetoothdongle wordt door Windows direct herkend. De Epos 560 meldt zich als Sennheiser BTD 800 bij het systeem aan. Als je de powerknop langer ingedrukt houdt, gaat de koptelefoon in pairing-mode, bij kort indrukken mute je de microfoon.

Epos ADAPT 560

Handig voor het (thuis)kantoor: met de blauwe hook-knop start je direct een Teams-gesprek (Bron: Epos) 

Door de kleine tuimelswitch te bewegen gaat het volume omhoog of omlaag en kun je fast-forwarden of naar het volgende nummer springen. Druk je erop, dan wordt het afspelen van muziek gepauzeerd. De settings-knop zet de active noise cancelling aan en staat talkthrough al dan niet toe.

De kracht voor thuiswerkers zit in de blauwe hook-knop. Je kunt daar door de Teams-integratie meteen een gesprek mee beginnen.

De microfoon zit wat ver naar rechts, het geluid komt daardoor bij de tegenpartij wat dun over, maar het blijft wel verstaanbaar. De polstering van de bovenband is niet al te dik, na een tijdje ga je hem wel voelen.

Epos ADAPT 560

De Epos ADAPT 560 wordt geleverd met een draagtasje waar je de headset handig plat in kunt leggen. (Bron: Epos)

Er is een duidelijk geluidsverschil bij het luisteren naar muziek met ANC uit (meer nadruk op de middentonen) of aan (duidelijker aanwezige bas en een meer gebalanceerd geluidsbeeld). In het laatste geval is het geluid zeker Sennheiser-waardig.

 

Epos ADAPT 560 headset met ANC

FabrikantEpos Audio
Frequentiebereik20 – 20,000 Hz
MeegeleverdUSB-A-C-oplaadkabel, bluetooth-dongle, draagtasje
Accu, duur600 mAh, 24 uur (ANC aan, volgens fabrikant)
Gewicht230 gram
Prijs € 245 (webshop)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Meer reviews lees je in c't magazine mei/2021

Deel dit artikel

Lees ook

Wifi in het hele huis: Asus ZenWiFi AX Mini

De Asus ZenWiFi AX Mini XD4 is een compacte en afgeslankte versie van zijn grote broer, de XT8. Het ZenWiFi-systeem is bedoeld om bij grotere woningen...

MSI GE66 Raider (10UG): krachtige gaming-laptop

De GE66 Raider (10UG) is een aming-laptop met behoorlijk wat power, maar toch vrij ingetogen qua uiterlijk en gewicht. Dat ingetogene ­verdwijnt als s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er