Epos Adapt 165T USB II headset – Sennheiser

Redactie
0

De Adapt 165T-headset heeft dankzij Sennheiser een goed geluid. Hij is wel bedoeld voor onderweg, niet voor een hele werkdag.

Deze headset is specifiek bedoeld voor het gebruik met Teams. Met aparte knoppen in de usb-kabel kun je gesprekken aannemen, het volume regelen en de microfoon muten. Windows herkent de Epos direct en installeert het ADAPT 1x5T-afspeelapparaat. Trek de usb-kabel uit het bedieningspaneeltje, dan zie je een 3,5mm-aansluiting voor een analoge kabel naar smartphone of laptop.

Esos Adapt headset

De audiokwaliteit is dik in orde voor een headset van deze klasse. Dat Senn­heiser aan Epos gelieerd is moge duidelijk zijn. Het geproduceerde volume is hoog, met het Windows-­volume op 25 klinkt het al aardig hard. Daarboven gaat het snel vervormen. Voor Teams-gesprekken ideaal, voor het luisteren naar muziek mag het wat minder. De noise-cancelling microfoon kun je draaien op de oorschelp en daardoor zowel links als rechts gebruiken.

De bekabelde aansluiting helpt om onderweg zonder problemen (bluetooth doet moeilijk of de batterij net leeg) te kunnen (video)bellen. De headset is licht, maar voelt wel wat plastic aan en is niet comfortabel genoeg om een hele werkdag te dragen. Maar zeker gezien de geluidskwaliteit is de prijsprestatieverhouding dik in orde.

 


Ontvang de laatste informatie en abonneer je op de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Pluspunten

goed (hard) geluid
goede verstaanbaarheid

Minpunten

draagcomfort lange termijn

Epos Adapt 165T USB II headset
Fabrikanteposaudio.com
typeon-ear headset
aansluitingUSB (USB-C verkrijgbaar),
3,5mm-jack
bedieningselementenTeams-gesprek, volume, mic-mute
kabellengte 2,3 m
gewicht144 gr
meegeleverdhoesje
shop en prijsamazon.nl € 95

 

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in c't 06/2024

Meer over

Koptelefoons

Deel dit artikel

Lees ook

Epos ADAPT 560 headset met active noise cancelling

Bij de Epos ADAPT 560 kun je met een druk op de knop een Teams-gesprek beginnen. Het geluid komt duidelijk van Sennheiser.

Asus ROG Delta S gamingheadset

De ROG Delta S is het topmodel in de Delta lijn van gaming headsets en gemaakt voor games, maar je kunt ook naar muziek luisteren of ermee videobellen...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er