Draytek VigorAP 960C wifi-accesspoint aan het plafond

Redactie
0

Dit wifi-accesspoint voor aan het plafond biedt mobiele apparaten een snelle verbinding dankzij IEEE 802.11ax alias Wi-Fi 6.

De 960C biedt tot vier logische netwerken op beide frequentiebanden (multi-SSID). Daarmee scheid je bijvoorbeeld het lokale netwerk van dat voor bezoekers of voor IoT-­apparaten. De Vigor gebruikt daarvoor VLAN’s en biedt verder WPA3 inclusief de Enterprise-­versie met IEEE 802.1X/Radius.

Configureren kan via een app (Android/iOS) of de overzichtelijke webinterface. DFS werkt ook op de 5GHz-band, maar automatische kanaalkeuze gebruikt daarbij alsnog geen kanalen boven 48. Via een softwarematige centrale wificontroller kun je meerdere accesspoints beheren. Die kan op een Vigor-router draaien, maar bij kleinere netwerken ook op een accesspoint. De geïntegreerde Radius-server van de 960C kan inloggegevens bewaren voor 96 gebruikers via maximaal 128 wificlients. De 960C kan verder als hoofd- of repeater-node fungeren in een meshnetwerk.

De doorvoersnelheden zijn ook over langere afstanden goed tot zeer goed en de 960C ondersteunt de belangrijkste Wi-Fi 6-functies zoals BSS Coloring en Target Wait Time. Kleine bugs, zoals we ondervonden bij multicast-IPTV, zijn hopelijk in de nieuwere firmware 1.4.0 verholpen.

draytek wifi-accesspoint

 


Blijf op de hoogte en abonneer je op de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Pluspunten

goede wifisnelheden
ruime functionaliteit

Minpunten

nog wat kleine bugs

Draytek VigorAP 960C wifi accesspoint
Fabrikantdraytek
wifi (MIMO)2 × Wi-Fi 6 (2), WPA3, DFS, WPS
aansluitingen1 × RJ45 (gigabit + PoE IEEE 802.3af)
geteste firmware1.3.9
wifi 2,4 GHz dichtbij/20 m281 / 156–267 Mbit/s
5 GHz dichtbij/20 m727 / 103–180 Mbit/s
amazon.nl€ 300

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in c't 06/2024

Meer over

Wifi

Deel dit artikel

Lees ook

Access point voor Wi-Fi 6 – drie zakelijke modellen getest

We hebben bij drie modellen access point voor zakelijk gebruik bekeken wat Wi-Fi 6 op dit moment te bieden heeft. Het is niet altijd sneller, en sommi...

Wifi in de tuin: outdoor-accesspoints in de test voor verbeterd wifi-signaal

We hebben vijf moderne outdoor access points getest. We gaan in op de installatie en kijken of je daarmee goede wifi buiten in de tuin krijgt.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er