DJI Mavic 3 Pro review: drone met drie verschillende camera’s

Elwin Hodžić
0

Inhoudsopgave

  Video’s en foto’s maken met drones is aardig gemeengoed geworden: de DJI Magic 3 Pro biedt extra vastleg-opties dankzij drie verschillende camera’s. Meer hierover lees je in deze DJI Mavic 3 Pro review

  DJI Mavic 3 Pro review

  Innovatieve drievoudige cameraconfiguratie

  De DJI Mavic 3 Pro is een baanbrekende drone met een drievoudige cameraconfiguratie. Deze omvat een Hasselblad-camera met een 24 mm groothoeklens, een 70 mm-camera en een 166 mm-camera. Tijdens de vlucht kun je moeiteloos tussen deze camera’s schakelen.

  Uitzonderlijke prestaties en veiligheid

  Bovendien is de drone voorzien van acht obstakeldetectiesensoren, waardoor hij autonoom veilige vliegroutes kan kiezen. Met een indrukwekkende maximale horizontale snelheid van ongeveer 76 km/u en klim- en daalsnelheden van respectievelijk 28,8 km/u en 21,4 km/u, biedt deze drone uitstekende prestaties. Tijdens onze tests leverde de 5000mAh-accu een vliegtijd van ongeveer 30 minuten op onder kalme omstandigheden, met nog 20 procent batterij over.

  Indrukwekkende camerafuncties

  Wat betreft de camera’s, kan de primaire camera video opnemen in maximaal 5K met 50 fps, slow-motion beelden met 120 fps in DCI 4K en full-hd met 200 fps. Foto’s kunnen worden vastgelegd in 12-bits RAW met een resolutie van 5280 bij 3956 pixels. Continu opnemen is beperkt tot maximaal 4K met 30 fps.

  Variabele beeldkwaliteit

  De beeldkwaliteit varieert van uitstekend bij de Hasselblad-camera met natuurlijke kleuren en veel details, tot voldoende bij de 166 mm-telelens, die wat minder detail en kleurechtheid biedt, maar de medium telelens levert aangename scherptediepte en uitstekende beeldkwaliteit.

  Conclusie DJI Mavic 3 Pro review

  Al met al biedt de DJI Mavic 3 Pro een indrukwekkende drievoudige cameraconfiguratie, uitstekende prestaties en geavanceerde veiligheidsfuncties. Hoewel de beeldkwaliteit enigszins varieert tussen de lenzen, is deze drone een krachtige keuze voor luchtfotografie en -videografie.

  DJI Mavic 3 Pro review: plus- en minpunten

  +Meerdere camera’s
  +Goede vliegeigenschappen
  ± C2-classificatie door gewicht

  DJI Mavic 3 Pro specificaties

  Fabrikant

  DJI

  Video-codecsMP4 / MOV (H.264/ H.265), bij Cine-versie ook MOV (Apple ProRes 422 LT/HQ)

  Foto-resoluties

  hoofdcamera: 5280 × 3956 pixels,
  70mm-camera: 8064 × 6048 pixels,
  166mm-camera: 4000 × 3000 pixels

  Video

  3840 × 2160 (8 megapixel) met 25 fps, infrarood tot 30 meter, H.264, H.265

  Shoplink en prijsBol.com, circa 1945 euro

  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Meer over

  DroneHardware

  Deel dit artikel

  Elwin Hodžić
  Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

  Lees ook

  Samsung 990 PRO 4TB review: snellere ssd met meer opslagcapaciteit

  In deze review werpen we een blik op de 4TB-versie van de Samsung 990 PRO. Deze ssd is sneller dan de andere versies, en zeker sneller dan de vorige m...

  Asus ROG Ally review: geduchte concurrent van de Steam Deck

  In deze review kijken we naar de handheld-gameconsole van Asus, de ROG Ally. Deze geduchte concurrent van de Steam Deck heeft een AMD Z1 (Extreme) pro...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er