Devolo Magic 2 WiFi 6 – review

Redactie
0

Devolo heeft zijn eerste accesspoint met powerlinetechnologie en Wi-Fi 6 uitgebracht, namelijk de Devolo Magic 2 WiFi 6. In deze Devolo Magic 2 WiFi 6 review besteden wij aandacht aan deze accespoint. Deze accespoint maakt het dichten van gaten in je wifinetwerk ver van je router mogelijk met behulp van powerlinetechniek.

Devolo Magic 2 WiFi 6 - review

Aansluiten

De Starter Kit en Multiroom Kit maken automatisch verbinding na de eerste keer aansluiten. Met de WiFi-kloon functie neemt het eerste accesspoint de instellingen van de router over en geeft die door aan de rest. Als alternatief zijn de wifi-instellingen met een de browser aan te passen en activeer je de WPA2+3-encryptie (mixed-mode). Latere wijzigingen op één apparaat worden automatisch doorgegeven aan de rest.


Ontvang gratis informatie en tips over accespoints en andere netwerk gerelateerde producten, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Netwerktest en ondersteuning

Het gastnetwerk is instelbaar op IPv6. Op een gefilterde testlijn haalden we 450 Mbit/s (bedraad). Thuis zul je die waarden niet halen: het aansluiten van een accesspoint op een ander stopcontact in dezelfde kamer kan al een groot verschil maken. Via wifi haalden we een goede tot zeer goede snelheid, afhankelijk van de band. Er is ondersteuning voor roaming met IEEE 802.11k, 11v en (na activering via de browser) 11r.

Conclusie

Een enkele accesspoint is te verkrijgen vanaf 180 euro, wat dus niet bepaald goedkoop is. Ondanks de prijs biedt de Devolo Magic 2 WiFi 6  moderne wifi, een eenvoudige installatie en slim geimplementeerde mesh. Ben je op zoek naar een accespoint voor thuis, dan is de Devolo Magic 2 WiFi 6 wellicht wel wat voor jou maar ben je op zoek naar een accespoint voor zakelijk gebruik, kijk dan bij onze test van drie zakelijke modellen met Wi-Fi 6.

Devolo Magic 2 WiFi 6 – review – plus- en minpunten

+ Wi-Fi 6
+ eenvoudig in te stellen
prijzig

Devolo Magic 2 WiFi 6 specificaties

FabrikantDevolo, devolo.nl
powerlinesnelheden458 (0 m) / 344 (50 m) / 293 (100 m) / 212 Mbit/s (200m)
wifi 2,4 GHz 0m / 20m388 / 72–108 Mbit/s
wifi 5 GHz 0m / 20m642 / 146–178 Mbit/s
aansluitingen2 × RJ45 (gigabit)
powerlineG.hn Wave 2
wifi2 × Wi-Fi 6, DFS, WPA3
Shoplink en prijsCoolblue,  circa 239 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 05, 2022, pagina 21.)

Lees meer over accesspoints in c't 12/2023

Meer over

Netwerken

Deel dit artikel

Lees ook

SwitchBot K10+ review: robotstofzuiger die weliswaar klein is maar wel fijn

Zoek je een compacte robotstofzuiger voor een wat kleinere woning? De SwitchBot K10+, die we in deze review bespreken, zou wel eens precies kunnen zij...

Xiaomi TV Stick 4K review: Google Chromecast met Google TV alternatief

In deze review werpen we een blik op de Xiaomi TV Stick 4K. Deze streaming-stick biedt dankzij Android TV een streaming-alternatief voor de Google Chr...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er