Curved ultrawide gamingscherm: Iiyama G-Master GB3466WQSU

Alieke van Sommeren
0

De curved GB3466WQSU van Iiyama biedt veel waar voor zijn geld: een 34-inch display met een UWQHD-resolutie en 144 Hz met adaptive sync. Hij is niet alleen geschikt voor gamers, maar ook voor thuiswerkers.

Als je als gamer een grote hoeveelheid pixels wilt op 34 inch met een curve, 144 Hz en ook nog adaptive sync, gaat het bij IPS-panels al snel om 800 euro of meer. Maar er komen steeds meer schermen met VA-panelen en al die andere opties voor een meer betaalbare prijs, waaronder deze Iiyama G-Master GB3466WQSU.

Iiyama G-Master GB3466WQSU

Het scherm is dan wel gericht op gamers, maar oogt inge­togen zonder opvallende behuizing en zonder RGB-verlichting. Behalve de onderste rand zijn de randen dun en zowel het panel als de behuizing zijn mat. Rechts op de onderrand zit een kleine joystick waarmee je snel door de instellingen wandelt. Dat werkt prettiger dan de joystick meer achterop op de behuizing bij z’n platte IPS-broertje de GB3461WQSU.

De kleuren oogden out-of-the-box al prima en de curve (1500R) trekt je toch net wat meer in het beeld bij zo’n flink formaat scherm. Ook als je moet thuiswerken heb je veel plezier van de 3440 × 1440 pixels en kun je twee flinke vensters naast elkaar zetten voor veel overzicht.

We gebruikten eerst een DisplayPort-kabel die we nog hadden liggen, maar die verslikte zich in de hoeveelheid werk en zorgde voor irritante flikkeringen bij het gamen op 144 Hz en ingeschakelde sync. Gelukkig werd er een DisplayPort-kabel meegeleverd en konden we flikkervrij verder. Voor 480 euro heb je een gaming­scherm dat je veel pixels en performance biedt.

(Alieke van Sommeren, c’t magazine 12/2020, p. 102)

Iiyama G-Master GB3466WQSU
schermdiagonaal, beeldverhouding34 inch (curved), 21:9
resolutie3440 ×1440
refreshrate, reactietijd144 Hz, 1 ms
energieverbruik60W (uit en stand-by: 0,5 W)
aansluitingen2 × DisplayPort, 2 × HDMI, usb-hub, koptelefoonjack, 2 × 3 W speakers
prijs€ 480

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de c't nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer hardware-reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Thuiswerken: productief samenwerken op afstand

Daar waar mogelijk wordt thuiswerken de norm. We hebben een verzameling nuttige tips verzameld – zowel voor systeembeheerders als voor minder ervaren ...

Een goed toetsenbord kiezen: gaming, mechanisch, ergonomisch

Zoek je een goed toetsenbord voor veel typen, gamen of gericht op ergonomie? We hebben een aantal toetsenborden uit het hogere prijssegment vergeleken...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er