Chinees alternatief voor Philips Ambilight is Govee Immersion

Redactie
0

Alleen Philips-tv’s zijn voorzien van Ambilight, maar met de Govee Immersion-kit voeg je een Ambilight-effect toe aan elke willekeurige tv.

Probleem bij Ambilight-oplossingen

Het probleem bij Philips Ambilight-achtige oplossingen is dat de beeldinformatie die nodig is voor de kleurenanalyse niet makkelijk toegankelijk is vanwege de met DRM beveiligde digitale signaalpaden.

Externe camera

Maar de Chinese fabri­kant Govee lost dat op door het live-beeld gewoon in zijn geheel te filmen met de meegeleverde full-hd-camera die je op 10 cm afstand in het midden boven of onder aan de tv bevestigt. Daarnaast bevat de retrofitkit vier led-strips en ook een klein bedieningskastje.

Philips ambilight Govee Immersion


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Zelfklevende lichtstrips

De vier zelfklevende lichtstrips bevestig je achterop de tv, samen met het bedieningskastje waar je de camera op aansluit. Zodra je de set inschakelt, begint de camera te filmen. Het kastje evalueert de beeld­inhoud en stuurt de passende kleureffecten naar de led-strips, die met een kleine latentie de beeldinhoud volgen.

Ambilight-modus en audio

Naast de Ambilight-modus kun je ook verschillende audiomodi selecteren, zodat de strips op geluid reageren. Via ­Google Assis­tant kun je de Govee integreren in smarthome-scenario’s.
Govee Immersion is minder exact als het origineel, maar een makkelijkere en goed­kopere Ambilight-kloon zul je niet vinden.

Plus- en minpunten:

+ eenvoudig en goedkoop
+ Ambilight voor niet-Philips-tv’s
– minder precies dan het origineel

Govee Immersiongovee.com
meegeleverdfull-hd-camera, bedienings-kastje, 4 ledstrips, voeding, kalibratiekit, montagekit
communicatiewifi, bluetooth
ledstrips2 × 70 cm / 2 × 120 cm
bekijk het product€ 64

 

lees meer reviews in c't 05/2024

Meer over

smart-tv

Deel dit artikel

Lees ook

Tv op computer aansluiten: zo kun je een televisie als monitor gebruiken

Een tv op computer aansluiten als monitor is mooi voor films, maar ook handig bij een videoconferentie of presentatie. We leggen uit hoe je dat regelt...

Nieuwe technieken voor televisies

Het was nog nooit zo ingewikkeld om een televisie te kopen. Fabrikanten proberen je te lokken met flitsende logo's en allerlei onduidelijke kreten. Wa...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er