Breedbeeldmonitor van 49 inch: Samsung C49HG90 review

Marco den Teuling
0

breedbeeldmonitor Samsung C49HG90 review test getest monitor groot grote brede widescreenSamsungs gebogen 49-inch monitor C49HG90 biedt veel werkruimte en nodigt uit om je helemaal in een game onder te dompelen. Met een diagonaal van 49 inch is hij groter dan sommige tv’s. Een korte review van deze bijzondere breedbeeldmonitor.

Het scherm met 32:9 beeldverhouding is even groot als twee 27″-monitors naast elkaar, maar dan zonder storende randen. Ook de resolutie is vergelijkbaar en het kijkhoekstabiele VA-panel geeft een contrastrijk beeld en erg verzadigde kleuren dankzij quantumdots. Hij kan HDR weergeven.

Het 144Hz-display ondersteunt FreeSync 2 (ook met HDR10), maar pas vanaf 48 Hz. Tot 110 Hz slaat het scherm een goed figuur, daarboven kan een lichte vertraging van twee tot drie frames optreden. Dat kan bij snelle shooters storend zijn. Een specifieke gamemonitor met hoge refreshrate is hiervoor meer geschikt. Niet alle games kunnen overweg met de 32:9-verhouding. Andere games vertekenen het beeld aan de randen om perifeer zicht te simuleren. Dat ziet er gek uit en leidde bij enkele collega’s zelfs tot misselijkheid.

Met de Samsung-tool Easy Setting Box verdeel je het scherm in segmenten voor specifieke toepassingsvensters. Met Picture-by-Picture (PbP) kan het beeld van twee inputs naast elkaar getoond worden. Het beeld van de C49HG90 tovert daardoor niet alleen bij gamers een brede grijs op het gezicht. De breedbeeldmonitor kan een dual-monitor-opstelling vervangen. Alleen de lange schakeltijden bij 144 Hz en het aantal usb-aansluitingen bieden ruimte voor verbetering.

Samsung C49HG90

Curved breedbeeldmonitor van 49″ 
FabrikantSamsung, www.samsung.nl
Resolutie / FreeSync-bereik3480 × 1080 pixels (81 dpi) / 48-144 Hz
Uitrusting2 × HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, mini-DisplayPort 1.4, USB 3.0 (1 × upstream, 2 × downstream), audio-uitgang
Kijkhoekafhankelijk contrast:

cirkels met 20° afstand

breedbeeldmonitor Samsung C49HG90 review test getest monitor groot grote brede widescreen legenda kijkhoek contrast

breedbeeldmonitor Samsung C49HG90 review test getest monitor groot grote brede widescreen kijkhoek contrast
Shoplink en prijsSamsung C49HG90, circa € 1200

 

 

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Eizo FlexScan EV3240X review: veelzijdige 4K-monitor voor op kantoor

De Eizo FlexScan EV3240X is een veelzijdige 31,5 inch 4K-monitor die zich niet specifiek richt op professionele grafische vormgevers of fotografen, ma...

Tado Slimme Thermostaat X review: nieuw maar ook beter?

De Duitse fabrikant Tado heeft een compleet nieuwe lijn aan smarthome producten op de markt gezet waaronder een nieuwe slimme thermostaat met de naam ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er