ASUS ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe review

Elwin Hodžić
0

Inhoudsopgave

  In deze review bekijken we de ASUS ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe, een zeer compact gamingtoetsenbord met extreem duurzame optisch-mechanische switches.

  ASUS ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe review

  Design

  Het Asus ROG Strix Scope RX TKL Wireless toetsenbord voelt en ziet er zeer degelijk uit dankzij zijn strak ogende frame van geborsteld aluminium. Ook zijn er duurzame double-shot PBT-keycaps gebruikt die niet irritant gaan glimmen (en hun opdruk verliezen) na intensief gebruik. Het is een TKLvariant zonder numeriek deel, dus je muis kan een stuk naar links worden geschoven waardoor je schouders wat meer ontspannen kunnen blijven.

  Stel de RGB-verlichting in met Armoury Crate

  Via de Asus-tool Armoury Crate (o.a. beschikbaar voor Windows & macOS) stel je de RGB-verlichting in naar je eigen voorkeuren. Ook is het mogelijk om met de functietoetsen de verlichting aan te passen, om macro’s op te nemen en om te wisselen tussen verschillende profielen.

  ROG RX Optical Switches

  Asus heeft de ROG RX Optical switches gebruikt, met de Red-variant als testexemplaar. Deze snelle optisch-mechanische switches hebben een hoge levensduur en zijn niet extreem stil, maar produceren geen storend geluid.

  Draadloze opties

  Het toetsenbord kan op drie manieren worden gekoppeld:

  • Bluetooth
  • USB dongle
  • USB-C

  Volgens ASUS kun je met de twee draadloze opties maximaal 76 uur typen. Tot dusver is het bij ons in de praktijk gebleven dat je zeker prima een week het toetsenbord kunt gebruiken zonder het toetsenbord te hoeven opladen.

  Conclusie ASUS ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe review

  ASUS heeft succesvol een compact toetsenbord op de markt gebracht, gericht op gamers die vooral FPS-games spelen. Het toetsenbord heeft echter een stevig prijskaartje van ongeveer 169 euro. Je moet dus zorgvuldig overwegen of dit toetsenbord voor jou interessant is.

  ASUS ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe review – plus- en minpunten

  + Zeer degelijk / duurzaam
  + Bedraad en tweevoudig draadloos
  Prijzig (vooral voor TKL)

  ASUS ROG Strix Scope RX TKL Wireless Deluxe specificaties

  FabrikantASUS, asus.com

  Connectiviteit

  USB-C, BT 5.2, 2,4 GHz

  Switchkeuze

  ROG RX Red, Blue
  FormaatTKL (80 %)
  Maximale accuduur76 uur
  Afmetingen35,6 × 13,6 × 3,9 cm
  Shoplink en prijsParadigit, circa 169 euro

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Elwin Hodžić
  Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

  Lees ook

  MSI Suprim Liquid X RTX 4090 review: prijzig maar wel heel koel & stil

  In deze review werpen we een blik op de Suprim Liquid X RTX 4090 van MSI. Dit is het beste model van het merk en is tegelijkertijd ook de meest compac...

  Asus ROG Delta S gamingheadset

  De ROG Delta S is het topmodel in de Delta lijn van gaming headsets en gemaakt voor games, maar je kunt ook naar muziek luisteren of ermee videobellen...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er