ASUS ROG Phone 8 Pro review: uitstekende prestaties en scherm

Marco den Teuling
0

Inhoudsopgave

    De nieuwste gaming-telefoon van Asus is niet alleen geschikt voor gamers. Op veel punten streeft hij andere toptoestellen voorbij, op andere blijft hij achter. Meer hierover lees je in deze Asus ROG Phone 8 Pro review.

    ASUS ROG Phone 8 Pro review:

    Design

    De ROG Phone 8 Pro heeft het uiterlijk van een reguliere smartphone. De led-matrix aan de achterkant valt alleen op wanneer deze oplicht, terwijl de schermranden dunner zijn geworden en de schouderknoppen subtiel zijn geïntegreerd als aanraakgevoelige oppervlakken in de zijrand.

    Het Pro-model wordt geleverd met een extra module die kan worden aangesloten op de tweede USB-C-poort. Deze module biedt koeling, extra drukknoppen en verbeterde grip. Hoewel het effect van de koeler niet direct merkbaar was, behoudt de ROG Phone zijn maximale prestaties aanzienlijk langer dan de Galaxy S24 Ultra, zelfs zonder de koeler. Bovendien is deze nieuwe smartphone van Asus nu waterdicht (IP68) en heeft nog steeds een hoofdtelefoonaansluiting.

    Prestaties

    De Snapdragon 8 Gen 3 presteert vergelijkbaar met die in de Galaxy S24 Ultra en is in zowel cpu- als gpu-benchmarks sneller dan Apples A17 Pro-chip. Het scherm is zelfs nog helderder dan dat van de Samsung S24 Ultra, maar heeft nu een punch hole voor de frontcamera.

    Camera

    ASUS heeft de camera’s van de ROG Phone 8 Pro flink verbeterd ten opzichte van het vorige model, maar ze presteren nog steeds iets minder goed dan andere topmodellen, zelfs overdag.

    Als je veel waarde hecht aan een goede camera, kunnen andere smartphones wellicht een betere keuze voor je zijn.

    Accuduur

    De accuduur van de Rog Phone 8 overtreft veel andere smartphones, vooral bij intensieve taken zoals 3D-gaming. Bij het spelen van 3D-games gaat de Rog Phone 8 maar liefst 21,8 uur mee.

    Dankzij deze uitstekende accuduur kunnen gamers langer van hun favoriete games genieten zonder zich zorgen te maken over het opladen van hun toestel. De Rog Phone 8 positioneert zich hierdoor als een apparaat dat uitermate geschikt is voor gamers die langdurige prestaties en gebruiksgemak willen.

    Software-updates

    Asus loopt helaas achter op merken zoals Google en Samsung, met een updatebelofte van slechts vier jaar. Dit is teleurstellend voor een smartphone die meer dan 1000 euro kost. Consumenten die langdurige ondersteuning en regelmatige software-updates willen om de prestaties en beveiliging van hun dure toestel te waarborgen, maken zich hier zorgen over.

    Terwijl concurrenten zoals Google en Samsung inmiddels een langere updateperiode garanderen, blijft Asus achter.

    Conclusie Asus ROG Phone 8 Pro review

    Al met al biedt de ROG Phone 8 Pro prima prestaties, een helder scherm en uitstekende accuduur, maar mist op het gebied van camera en software-updates.

    Voor gamers is het een topkeuze, maar voor algemene gebruikers zijn er betere opties beschikbaar in dezelfde prijsklasse.

    Asus ROG Phone 8 Pro review: plus- en minpunten

    +Erg goede accuduur
    +Uitstekende prestaties en scherm
    Relatief korte softwareondersteuning

    ASUS ROG Phone 8 Pro specificaties

    FabrikantASUS
    SoftwareAndroid 14
    Ondersteuningtot januari 2028
    ProcessorQualcomm Snapdragon 8 Gen3 / 1 × 3,3 GHz, 3 × 3,2 GHz, 2 × 3 GHz, 2 × 2,25 GHz)
    Accuduur bij 200 cd/m2

    25,5 u lokale hd-video / 21,8 u 3d-gamen

    Scherm

    6,8” oled, 2400 × 1800, 1-165 Hz

    Helderheid

    5,6 – 1922 cd/m2

    Shoplink & prijsAmazon, circa 1100 euro

    Meer van zulke hardware reviews?

    Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

    Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

    Deel dit artikel

    Marco den Teuling
    Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

    Lees ook

    Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

    Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

    Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

    Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

    0 Praat mee
    avatar
      Abonneer  
    Laat het mij weten wanneer er