Asrock gebruikt voor het eerst een AM5-moederbord zonder chipset – de Ryzen-cpu of enkele extra controllers verzorgen de koppeling met de interfaces. Dit werkt omdat AMD de Ryzen-cpu’s ontwerpt als een system-on-chip, die naast de cpu-kernen, gpu en geheugencontroller ook over een PCIe-roothub en een usb-controller beschikt.
De Ryzen 8600G die we gebruikten heeft in totaal 20 PCIe 4.0-lanes. De PEG-slot voor de grafische kaart is verbonden met acht lanes. Met een Ryzen 7000, die in totaal 28 lanes heeft, krijgt het PEG-slot de volledige 16 datalijnen. Er zijn ook twee M.2-sloten voor NVMe-ssd’s, elk met vier lanes, en een die de PCIe 5.0-modus ondersteunt. AMD heeft de PCIe-roothub van de Ryzen 8000G beperkt tot PCI Express 4.0 om energiebesparende redenen. De I/O-mogelijkheden van de DeskMeet X600 zijn dus sterk afhankelijk van de cpu die je installeert. Er is ook een M.2-slot wifi-kaarten, die je apart kunt aanschaffen.
Asrock gebruikt de resterende PCIe-lijnen voor de 2,5 Gbit/s ethernet-chip van Realtek en een SATA-controller van Asmedia voor de twee SATA 6G-poorten. In tegenstelling tot hun AM4-voorgangers bevatten de AM5-Ryzens geen geïntegreerde SATA-controller. De Ryzen-cpu’s bieden ook twee USB 3.2 Gen 2 poorten met 10 Gbit/s. De usb-poorten van de DeskMeet X600 werken echter alleen in 5 Gbit/s modus (USB 3.2 Gen 1) omdat alle USB-A poorten aan de voorkant, op één na, via een hub chip verbonden zijn met de cpu. De vier DIMM-poorten kunnen tot 256 GB DDR5 werkgeheugen bevatten.