Apple HomePod mini: compacte speakerbol met groots geluid

Alieke van Sommeren
0

Apple wil meer klanten lokken met een miniversie van de HomePod met een lagere prijs. De mini is dan wel kleiner (en boller), maar de kleine speaker biedt krachtig geluid.

Allereerst een disclaimer: de HomePod mini is niet in België of Nederland via Apple te verkrijgen: je zult moeten uitwijken naar bijvoorbeeld Duitsland.

De mini is slechts half zo hoog als zijn grote broer en weegt maar 345 gram. Het is het eerste Apple-apparaat dat met Thread werkt, een IP-gebaseerde netwerk­technologie voor het koppelen van Internet of Things (IoT)-­apparaten.

Apple Homepod Mini speaker

Om de kleine speaker muziek te laten afspelen, moet je hem instellen in Apple Home via iOS. Hij ontvangt de wifi-toegangsgegevens dan automatisch. Je wijst handmatig een kamer toe en geeft Siri eventueel toegang tot je agenda, herinneringen en berichten.

De bediening van de speaker is vergelijkbaar met die van de grote HomePod. In de Home-app en op het touchdeel kun je recent gestreamde nummers oproepen en het volume aanpassen. Met Handoff raak je hem kort met je ­iPhone aan om zo muziek vanaf je iPhone te laten afspelen. Wil je meer? Dan moet je over naar stemcommando’s.

De mini-speaker bevat een full-range driver met daarnaast twee passieve woofers. De vier microfoons doen het (af)luisterwerk. Drie wachten er op stemcommando’s, één luistert binnenin om het geluid af te stemmen. Voor zijn formaat en functies klinkt de HomePod Mini helder en krachtig, en de bas gaat verrassend diep.

Pluspunten

– prima geluid
– futureproof met Thread

Minpunten

– iOS is een must

Apple HomePod mini
connectiviteitWi-Fi 4, AirPlay, Thread
verbruik stand-by0,6 W
prijs€ 100

 

Meer hardware-reviews in c't 05/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Nest audio smartspeaker review

De opvolger van de Google Home smartspeaker is nauwelijks herkenbaar: een beter geluid en krachtigere hardware in een nieuw jasje. Een korte review.

Welke luidspreker wordt het: bluetooth-, wifi- of multiroomspeaker

Moderne muziekinstallaties bestaan uit een of meer speakers – zonder kabels. Maar de ene kabelloze luidspreker is de andere niet. Over het algemeen ku...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er