AMD Radeon Pro W6400 review: simpel, stil en bovendien zuinig

Elwin Hodžić
0

Workstation-gpu’s hoeven niet altijd brute rekenmonsters met veel GB’s RAM te zijn: voor enkele taken is een simpele GPU al vaak voldoende. In dit artikel besteden wij aandacht aan een AMD Radeon Pro W6400 review die prima geschikt is voor workstations.

AMD Radeon Pro W6400 review:

Niet bijzonder veel 3D-power maar doet wat die moet doen

Niet elk workstation hee­ft bijzonder veel 3D-power nodig. AMD hee­ft voor dit doel de Radeon Pro W6400 in het leven geroepen. Dezelfde Navi 24-chip die in deze videokaart wordt gebruikt is terug te vinden in een gaming-gpu van AMD, namelijk de Radeon RX 6500 XT. Vergeleken met deze gaming-versie heeft­ de W6400 minder shader-units en een veel kleiner energiebudget (maximaal 50 watt).

Aansluitingen en ondersteuning

De AMD Radeon Pro W6400 wordt volledig gevoed via de PCIe-aansluiting en kan maximaal twee beeldschermen aansturen via DisplayPort. De geïntegreerde videodecoder ondersteunt de AV1-codec niet en de video-encoder is weggelaten, dus de processor krijgt weinig hulp bij videobewerking.


Ontvang gratis informatie en tips over videokaarten en andere pc-componenten, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Prestaties

Deze videokaart heeft slechts 768 shadercores in 12 rekeneenheden en 12 in plaats van 16 raytracing-units. De snelle infinity-cache is 16 MB groot. De prestaties van de kaart zijn voldoende voor twee 4K-schermen. De AMD Radeon Pro W6400 presteert op 80% van een Radeon Pro W5500 en was vlotter dan een NVIDIA PNY T400.

Geluidsvolume

De compactie kaart schakelt de fan niet uit, maar met <0,1 sone idle bleef hij onhoorbaar en onder volle belasting met 0,8 sone niet storend. Idle maten we slechts 3,7 watt, met twee 4K-schermen 12 watt. De Radeon Pro W6400 is dan wel beperkt inzetbaar, maar is zuinig en blijft stil.

Conclusie – AMD Radeon Pro W6400 review

Ben je op zoek naar een videokaart voor je workstation? Dan is de AMD Radeon Pro W6400 review misschien wel iets voor jou. Zoals gezegd levert die niet veel bijzonders maar voor een workstation zou deze GPU meer dan voldoende moeten zijn. Bovendien is deze grafische kaart ook lekker stil en tevens ook zuinig.

AMD Radeon Pro W6400 – review – plus- en minpunten

+ zuinig
+ stil
beperkt inzetbaar

AMD Radeon Pro W6400 specificaties

FabrikantAMD, amd.com
Grafische chipNavi24
Shadercores768 (12 compute-units)
Frequentie1923 MHz
Boost (max)2039 (2321) MHz
Geheugen4 GB GDDR6 (128 GB/s)
Shoplink en prijsInformatique,  circa 290 euro

(Deze informatie is afkomstig uit het artikel in c’t 07, 2022, pagina 21.)

Lees meer over (gaming) videokaarten in c't 06/2024

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er