Dit zijn de beste bewakingscamera’s voor buiten mét nachtzicht van Tapo

Blog
0

IP-camera’s registreren alles rondom je huis, wat een veiliger gevoel geeft. Er is een breed scala aan IP-camera’s beschikbaar, en ook de soorten nachtzicht kunnen variëren. We behandelen de diverse nachtzichtopties en introduceren een aantal bewakingscamera’s voor buiten van Tapo, elk met hun eigen voordelen en mogelijke extra functies.

Soorten nachtzicht: welke is geschikt voor jouw situatie?

IP-camera’s bieden meestal nachtzicht door gebruik te maken van IR-leds. De beelden die deze vorm van nachtzicht oplevert zijn zwart-wit en bevatten wat minder detail, maar het bereik van het zicht is wel flink. Het is een goede optie voor het monitoren van je kinderen, huisdieren of als de camera gericht is op een gebied waar niet veel gebeurt.

Een tweede optie is kleurzicht (color night vision) die door het gekleurde beeld meer detail biedt. Wel heb je daarvoor extra verlichting nodig (floodlight, spotlight) wat hinderlijk kan zijn voor bijvoorbeeld je buren, maar wel duidelijker laat zien dat de omgeving wordt bewaakt. Het bereik van het nachtzicht is wel wat beperkt ten opzichte van IR-nachtzicht.

soorten nachtzicht

En dan biedt  TP-Link ook nog ColorPro Night Vision: deze optie biedt natuurlijk ogende kleuren dankzij een  F1.0 super-aperture lens, een 1/1.79’’-sensor en beeldoptimalisatie. Hierdoor is het net alsof je overdag beelden vastlegt, en dit al vanaf 0,05 lux. En dit alles zonder dat je daarvoor moet bijlichten met een floodlight of spotlight, waardoor de camera onopvallend zijn bewakingswerk kan doen en je hoge kwaliteit beelden krijgt.

Hoe werkt een IP camera?

Bij de aanschaf van een IP-camera van buiten zijn meer zaken van belang, naast het eerder genoemde soort nachtzicht dat je voorkeur heeft. Denk aan hoe en waar je de camera wilt monteren, en de hoeveelheid opslag die nodig is voor het bewaren van je beelden. Misschien hecht je wel waarde aan extra’s zoals een luid alarm om ongewenste personen actief mee af te schrikken.

Bedraad of draadloos aansluiten
Niet op elke plek is er een stroomaansluiting aanwezig of kun je gaten boren om kabels te trekken. Gelukkig zijn er ook camera’s die volledig draadloos (wifi en accu) werken. Hierdoor zijn ze vrijwel overal te plaatsen en dankzij een grote accuduur hoef je niet vaak de accu bij te laden. Je kunt ook gaan voor een model die ook op zonne-energie zijn werk kan doen, zodat je je over de accu in ieder geval geen zorgen hoeft te maken.

Hoeveelheid en soort opslag
Hoe hoger de resolutie, maar ook hoe gedetailleerder het nachtzicht, hoe meer opslag je nodig hebt om de beelden te bewaren. De hier genoemde Tapo-camera’s bieden een ruime hoeveelheid lokale opslag met een microSD-kaart, maar je kunt ook overschakelen naar (betaalde) cloud-opslag. Maar het niet verplicht zijn om een cloud-abonnement af te nemen is fijn.

Extra’s
Camera’s alleen is één ding, maar als je echt wilt uitstralen dat je huis goed wordt bewaakt en de nodige afschrikkende werking tot je beschikking wilt hebben, is een camera-set met een alarm een goede optie.

Drie Tapo IP-camera's uitgelicht

We hebben drie Tapo-oplossingen voor een bewakingscamera voor buiten op een rij gezet, elk met hun unieke eigenschappen. Hierdoor kun je beoordelen of de camera geschikt is voor jouw situatie, met opties zoals draadloze connectiviteit, type nachtzicht, resolutie en meer.

Tapo C325WB

Tapo C325WB

De Tapo C325WB is een bewakingscamera die een 2K QHD-resolutie (2688 × 1520 pixels ) biedt voor twee keer meer detail dan bij een 1080p-camera. Hij heeft een grote kijkhoek tot 127 graden. De camera kan personen, huisdieren en voertuigen detecteren dankzij gebruik van AI.

De bewegingsdetectie is instelbare in zones of grenzen. De camera biedt ColorPro-nachtzicht voor levendige beelden zonder dat een floodlight of spotlight nodig is, ook in situaties waarbij er zeer weinig licht is. Via tweeweg-audio kun je communiceren met de persoon die voor je deur of oprit staat.

De C325WB is via wifi of bedraad aan te sluiten. De camera kan je beelden lokaal opslaan op een microSD-kaart (tot 512 GB groot). Ook is de Tapo Care-cloud bruikbaar als opslaglocatie. De camera heeft een IP66-rating voor een goede weerbestendigheid.

Belangrijkste kenmerken:

+Hoge resolutie
+Tweeweg audio
+Uitstekend (kleur) nachtzicht

Bekijk de Tapo C325WB

Tapo C425

Tapo C425

De C425 is een bewakingscamera die je vrijwel overal kunt bevestigen: de camera is compleet draadloos te gebruiken. Met een magnetische basis is hij ook snel van plek te wisselen als dat nodig is, en haal je de camera eenvoudig los voor toegang tot de 10.000 mAh-accu die tot wel 300 dagen mee kan.

Als je helemaal geen zin hebt in accu verwisselen: de camera is uit te breiden met een zonnepaneelmodule (Tapo A200).

Deze bewakingscamera biedt een 2K QHD-resolutie (2688 × 1520 pixels ) voor twee keer meer detail dan bij een 1080p-camera. Hij heeft een grote kijkhoek tot 150 graden. De camera kan personen, huisdieren en voertuigen detecteren dankzij gebruik van AI. De bewegingsdetectie is instelbare in zones of grenzen. Het nachtzicht is in kleur, met behulp van ingebouwde spots en een sterrenlichtsensor. De camera heeft een IP66-rating voor een goede weerbestendigheid.

Belangrijkste kenmerken:

+Hoge resolutie
+Tweeweg audio
+(Kleur) nachtzicht
+Volledig draadloos te gebruiken

Bekijk de Tapo C425

Tapo C420S2

Tapo C420S2

We hebben de Tapo C420S2 bewakingscamera-set al eens uitvoerig bekeken. De Tapo C420S2 is een draadloos slim beveiligingscamerasysteem met 2 camera’s met een 2K QHD-resolutie (2688 × 1520 pixels), plus een luide alarmmodule en maximaal 256 GB lokale opslag via de hub. De twee camera’s hebben elk een kijkhoek tot 114 graden. De camera’s kunnen dankzij een accuduur van 180 dagen volledig draadloos hun werk doen, en zijn ook aan te vullen met een zonnepaneelmodule (Tapo A200).

De camera’s kunnen personen, huisdieren en voertuigen detecteren dankzij gebruik van AI. De bewegingsdetectie is instelbare in zones of grenzen. Het nachtzicht werkt met IR-leds en reikt tot 15 meter ver. De camera’s bieden tweeweg-audio en hebben een IP65-rating voor een goede weerbestendigheid.

Belangrijkste kenmerken:

+Hoge resolutie
+Met alarm
+Tweeweg audio
+15m nachtzicht
+Volledig draadloos te gebruiken

Bekijk de Tapo C420S2

Deel dit artikel

Lees ook

Tapo C420S2 review: uitgebreid in te stellen & lokale opslag

In deze review bespreken we de Tapo C420S2, een set bestaande uit twee camera's en een hub waarop beelden kunnen worden opgeslagen zonder dat je een c...

TP-Link Tapo C310 review: goede opnames met hoge resolutie

In deze review werpen we een blik op de betaalbare outdoor beveiligingscamera TP-Link Tapo C310 die onder andere over bewegingsdetectie en tweewegaudi...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er