Dit is waarom een game router aan te raden is voor optimaal gameplezier

Blog
0

Inhoudsopgave

  Voor een optimale (online) game-ervaring is het cruciaal om een lage latentie en een korte pingtijd te hebben, ongeacht of je alleen speelt of met anderen. Daarom is het aan raden voor het beste gameplezier een gamingrouter te gebruiken.

  De instellingen van een FRITZ!Box-router kunnen je helpen om het meeste uit je netwerk te halen, zodat je optimaal van het gamen kunt genieten.

  Dit is waarom een game router aan te raden is voor optimaal gameplezier

  Wat is een gamingrouter?

  Een gamingrouter zorgt ervoor dat zware netwerktaken zoals games in je thuisnetwerk prioriteit krijgen. Daardoor blijft je verbinding stabiel, zelfs wanneer anderen het netwerk gebruiken. De FRITZ!Box 7590 AX is een krachtige router die snelheden tot 300 Mbit/s op een DSL-verbinding kan halen en via de WAN-poort 1000 Mbit/s. Draadloos is dataverkeer tot 3.600 Mbit/s mogelijk. Bij online games zoals shooters is een lage ping essentieel voor snelle reactietijden tussen gamingclient en gameserver.

  Om een soepele en responsieve game-ervaring te behouden, is het van groot belang dat datapakketten regelmatig en zonder vertragingen binnenkomen. De FRITZ!Box 7590 AX krijgt regelmatig updates voor stabiliteit en aanpassingen aan verschillende internetproviders. Hij helpt gamers om haperingen en onderbrekingen tijdens het spelen te voorkomen. Door gaming-applicaties in het thuisnetwerk prioriteit te geven, zorgt die router voor een betrouwbare verbinding en optimale prestaties. Zelfs in drukke netwerken.

  Latentie laag houden

  Bij een FRITZ!Box-router open je de webinterface door de url fritz.box te gebruiken of het ip-adres van de router in te voeren op de adresbalk van je browser.

  Na het inloggen kun je onder ‘Thuisnetwerk / Netwerk’ op het tabblad Netwerkverbindingen zien welke apparaten met welke snelheid op de router zijn aangesloten. Als een apparaat wordt weergegeven met ‘100 Mbit/s’, moet je controleren om welk apparaat het gaat en nagaan of dat van invloed is op jouw game-ervaring.

  We hebben dat getest op een FRITZ!Box 7590 AX, maar het is ook van toepassing op andere FRITZ!Box-modellen , omdat die allemaal hetzelfde FritzOS-besturingssysteem gebruiken.

  Controleer je snelheid met het ping-commando

  Om te controleren of je netwerkverbinding voldoende is, kun je het ping-commando gebruiken. Met dat commando meet je de tijd (in milliseconden) die nodig is om contact te maken met een specifiek apparaat of server, zowel binnen je eigen netwerk als met een apparaat dat via internet bereikbaar is.

  Voer het ping-commando uit door de Opdrachtprompt te openen op Windows of een Terminal op Linux, en voer het commando ping <ip-adres-router> in, waarbij je het ip-adres van je router invoert. Dat adres kun je verkrijgen door het commando ipconfig op Windows te gebruiken of ifconfig op Linux.

  Fritzbox ping

  Je vindt het juiste ip-adres achter ‘Default Gateway’. Als je dat adres gebruikt met het ping-commando, moet de gemiddelde tijd zo klein zijn dat die niet eens meetbaar is en afgerond wordt naar 0 milliseconden.

  Fritzbox ping

  Je kunt de bereikbaarheid van een internetserver ook testen met behulp van ping. Als je ping ct.nl gebruikt, merk je bijvoorbeeld dat onze webserver binnen 5 milliseconden reageert.

  Fritzbox ct

  Gamen via kabel of wifi?

  Een onregelmatige wifiverbinding kan problemen veroorzaken in het netwerk door vertraagde reactietijden en een beperkte bandbreedte. Die bandbreedte moet ook nog eens gedeeld worden met andere draadloze apparaten. Een FRITZ!Box met Wi-Fi-AX-ondersteuning biedt een krachtig wifisignaal. Vooral wanneer gecombineerd met een FRITZ!Repeater zoals de 6000, om netwerkproblemen te verminderen.

  Toch is het altijd het beste om voor de optimale game-ervaring je pc of game-console met een netwerkkabel aan te sluiten.

  Fritz_mesh

   

  Gamen zonder beperkingen

  Zelfs als je je eigen netwerk perfect hebt geconfigureerd, blijft een optimale game-ervaring afhankelijk van zowel de snelheid van je internetverbinding als de snelheid van de gameserver. Je kunt de snelheid van je internetverbinding testen via speedtest.net.

  Controleer ook de verbindingssnelheid van je FRITZ!Box in het Overzicht. De snelheden die daar vermeld staan, zouden in de buurt moeten komen van wat je met speedtest.net kunt bereiken.

   

  Hoeveel er op een bepaald moment wordt gedownload en geüpload, kun je bij een FRITZ!Box bekijken bij ‘Internet / Onlinemonitor’ op het tabblad Onlinemonitor.

  Het gamingplatform Steam maakt gebruik van servers op diverse locaties. Je kunt deze servers pingen vanaf jouw locatie via https://pingserverstatus.com/steam.php om te achterhalen welke server de laagste ping-waarde heeft en dus het snelst is.

  Fritzbox steam

  Conclusie

  De router is al met al een cruciaal onderdeel van je netwerk voor het dataverkeer, inclusief gaminggegevens, van en naar het internet.

  Nadat je de nodige controles hebt uitgevoerd, kun je er zeker van zijn dat een router zoals een FRITZ!Box geen belemmering vormt.

  Daarom wordt hij ook aanbevolen als gamingrouter voor een optimale game-ervaring.

  Meer over

  AVMNetwerken

  Deel dit artikel

  Lees ook

  Creëer een efficiënte parallel filesystem-oplossing voor HPC en AI met Gigabyte servers

  Lees meer over SupremeRAID en BeeGFS op Gigabyte-servers en de voordelen voor high-performance computing (HPC) en AI-toepassingen.

  MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

  MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke ...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er