Windows-subsysteem voor Android update met nieuwe functies

Elwin Hodžić
0

Met het Windows-subsysteem voor Android kun je Android-apps op Windows laten draaien. Nu hebben de ontwikkelaars van Microsoft de previewversie van het Windows-subsysteem voor Android van een update voorzien naar versie 2304.40000.3.0.

Deze nieuwe versie ondersteunt nu het controleren van apps vóór installatie met behulp van de systeemvirusscanner. Daarnaast kunnen gebruikers nu instellen hoeveel geheugen aan het Android-systeem moet worden toegewezen.

Nieuwe Windows-subsysteem voor Android update

Virusscanner controleert apps voor installatie

Een nieuwe functie van het het Windows-subsysteem voor Android is dat het nu apps kan scannen voordat ze worden geïnstalleerd volgens een aankondiging op GitHub. Dit wordt gedaan met behulp van de virusscanner die in het Windows-systeem is geïnstalleerd. Deze nieuwe functie wordt door Microsoft ”Package verification’ genoemd.
Android-apps worden verder automatisch gestart wanneer gebruikers vanuit een willekeurige app een ondersteunde app-link openen. De programmeurs noemen de functie “Android Applink”-ondersteuning.

Geheugenconfiguratie

Met de nieuwe update van het Windows-subsysteem voor Android kunnen gebruikers nu kiezen hoeveel geheugen ze willen toewijzen aan de WSA. De standaardwaarden zijn 2 GB, 6 GB (de standaardwaarde), 16 GB of een veld voor het vrij invoeren van de gewenste hoeveelheid geheugen.

Linux-kernel geüpgraded

De ontwikkelaars van Microsoft hebben verder de Linux-kernel geüpgraded naar versie 5.15.94. Volgens de ontwikkelaars zou dit moeten zorgen voor algemene stabiliteits- en prestatieverbeteringen.

Gratis verkrijgbaar in de Microsoft App Store

Het Windows-subsysteem voor Android is gratis verkrijgbaar in de Microsoft App Store, maar helaas nog niet in Nederland of België. Hoe je het toch kunt installeren lees je hier:

De nieuwste versies komen ook op die manier beschikbaar:

Windows Subsystem for Android update

De WSA-instellingen bevinden zich in de app “Windows Subsystem for Android – Settings”, die snel kan worden gevonden door te zoeken naar “Android” in het Windows-startmenu. Geïnteresseerden kunnen daar ook deelnemen aan het preview-programma voor het Windows-subsysteem voor Android.


Altijd op de hoogte blijven omtrent de nieuwste IT-ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Malware in Chrome Web Store voor browserextensies ontdekt

In de Google Chrome Web Store zijn verschillende extensies voor Google Chrome ontdekt die naast de gewenste functies ook malware bevatten. Gebruikers ...

Computex: Asus komt met nieuwe producten en samenwerking

Op Computex in Taipei heeft Asus nieuwe producten en een samenwerking aangekondigd die gericht zijn op de zakelijke markt.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er