‘Thunderbird’ voor Android komt met een nieuwe herziene versie

Elwin Hodžić
0

De ontwikkelaars van de Thunderbird-app voor Android (officieel bekend als K9-Mail) boeken vooruitgang. Ze hebben de berichtenweergave herzien in een reeks bètaversies. Veel gebruikers bekritiseerden dit omdat de koptekst te veel ruimte in beslag nam. Het project luistert naar deze feedback.

Eenvoudige berichtweergave met meer ruimte

Het project toont momenteel een eenvoudige berichtweergave. Dit biedt meer ruimte voor de hoofdtekst als Thunderbird niet wordt gebruikt met meerdere accounts. De client geeft de naam weer van het momenteel actieve account boven de koptekst. Bovendien is er zonder toegewezen labels ook meer ruimte voor de eigenlijke tekst van een e-mail.

Details van een bericht onderaan het scherm

Thunderbird toont de details van een bericht onderaan het scherm, zoals de ontvanger, afzender en map. De ontwikkelaars herontwerpen ook de weergave van afbeeldingen en andere bijlagen. Het project had in eind 2022 al een concept getoond waarin de ontwerpers een overeenkomstige knop tussen de kop en het lichaam hadden geplaatst.

Andere wijzigingen in lijstweergave van e-mails

De ontwikkelaars hebben andere wijzigingen aangebracht in de lijstweergave van e-mails. Ze hebben de velden voor contactgegevens vergroot en de sterren voor het markeren van berichten. Bovendien biedt Thunderbird nu drie verschillende instellingen voor hoe compact de client de e-mails weergeeft. In deze blogpost kun je meer lezen over de wijzigingen die zijn doorgevoerd in de Android app voor Thunderbird.

Test de wijzigingen in de bètaversie

Als je deze wijzigingen vooraf wilt testen, kun je de huidige bètaversie 6.509 downloaden van GitHub. Gebruikers van de desktopversie zijn al bekend met deze wijzigingen, maar de ontwikkelaars moeten ze nog in de app implementeren.

In het huidige voorbeeld toont het project een eenvoudige berichtweergave: dit laat meer ruimte over voor de hoofdtekst als Thunderbird niet wordt gebruikt met meerdere accounts – de client geeft de naam weer van het momenteel actieve account boven de koptekst. Bovendien is er zonder toegewezen labels ook meer ruimte voor de eigenlijke tekst van een e-mail. Gebruikers ken je al van de desktopversie, maar de ontwikkelaars moeten ze nog in de app implementeren.

Thunderbird toont de details van een bericht zoals de ontvanger, afzender en map onderaan het scherm. De ontwikkelaars stellen in hun blog ook dat ze de weergave van afbeeldingen en andere bijlagen opnieuw ontwerpen. Actuele details hierover ontbreken – het project had echter eind 2022 al een concept laten zien waarin de ontwerpers een overeenkomstige knop tussen de kop en het lichaam hadden geplaatst.

Er zijn nog andere wijzigingen in de lijstweergave van e-mails: de ontwikkelaars hebben de velden voor contactgegevens vergroot en de sterren voor het markeren van berichten. Bovendien biedt Thunderbird nu drie verschillende instellingen voor hoe compact de client de e-mails weergeeft. Als je al deze wijzigingen vooraf wilt testen, kun je de huidige bètaversie 6.509 downloaden van GitHub .

De ontwikkelaars van Thunderbird zijn pas in 2022 begonnen met het werken aan een Android-app, na de overname van K-9 Mail. De mobiele client blijft onder zijn oude naam verschijnen totdat de ontwikkelaars tevreden zijn met de functionaliteit. Of er in de toekomst ook een app komt voor iOS, is nog onduidelijk: de ontwikkelaars zijn in gesprek over de stap, maar K-9 Mail kan niet de basis zijn voor zo’n applicatie.


Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste IT-ontwikkelingen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Met deze Viaplay aanbieding kijk je met 20 procent korting naar o.a F1

Wil je graag met een leuke korting naar Formule 1, Premier League of Bundesliga voetbal kijken? Normaal gesproken kost dit 15,99 euro per maand, maar ...

Asus community event met onze lezers

Op woensdag 21 maart organiseerde Asus een event om hun nieuwe line-up van laptops te laten zien, waaronder de nieuwe Asus ZenBook Duo. Wij mochten ee...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er