Microsoft Edge verovert tweede plaats meestgebruikte browser

Daniel Dupré
0

Edge, de browser van Microsoft, heeft voor het eerst in de statistieken Mozilla’s Firefox ingehaald als meest gebruikte browser.

Volgens website Netmarketshare neemt Microsoft Edge de tweede plaats in van de meest gebruikte webbrowsers. Onomstreden aan de top is nog steeds Google Chrome. Firefox is gezakt naar de derde plaats.

De cijfers zijn afkomstig van de statistiekenservice Netmarketshare. Daarbij moet wel vermeld worden dat de cijfers geenszins absoluut zijn. Al deze statistieken zijn onderhevig aan fouten, omdat browsers niet noodzakelijkerwijs de betreffende webserver van nauwkeurige informatie voorzien. Toch biedt het een indicatie over het gebruiksgedrag.

Zo steeg het marktaandeel van Edge in maart naar 7,59 procent. Dit is 0,40 procentpunt meer dan Firefox. Chroom daarentegen staat op 68,50 procent. Nog niet alle Windows 10 gebruikers hebben de nieuwe Chrome-gebaseerde versie van Edge ontvangen; de uitrol verloopt geleidelijk.

Microsoft werkt voortdurend aan zijn browser: Bij de nieuw aangekondigde Edge-functies zit een aangepast tabbladoverzicht en de mogelijkheid om collecties aan te maken. De browser geeft een waarschuwing indien er inloggegevens zijn gelekt. Oorspronkelijk was het ook de bedoeling om de coderingsprotocollen TLS 1.0/1.1, die als onveilig worden beschouwd, te deactiveren. Dit is nog enige tijd opgeschort.

(Eva-Maria Weiß)

 


Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, workshops, reviews en aanbiedingen.
Ja, ik ontvang graag:

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Lees ook

Geef c’t cadeau

Door de drukte van de afgelopen weken kan het zijn dat je nog geen tijd hebt gehad om een leuk cadeau voor Sinterklaas te kopen.

GIGABYTE presenteert G262 High Performance servers.

GIGABYTE kondigde twee nieuwe HPC-servers met ingebouwde accelerators aan, de GIGABYTE G262-ZO0 voor de AMD Instinct™ MI200 accelerator en de G262-IR0...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er