Microsoft Edge verovert tweede plaats meestgebruikte browser

Daniel Dupré
0

Edge, de browser van Microsoft, heeft voor het eerst in de statistieken Mozilla’s Firefox ingehaald als meest gebruikte browser.

Volgens website Netmarketshare neemt Microsoft Edge de tweede plaats in van de meest gebruikte webbrowsers. Onomstreden aan de top is nog steeds Google Chrome. Firefox is gezakt naar de derde plaats.

De cijfers zijn afkomstig van de statistiekenservice Netmarketshare. Daarbij moet wel vermeld worden dat de cijfers geenszins absoluut zijn. Al deze statistieken zijn onderhevig aan fouten, omdat browsers niet noodzakelijkerwijs de betreffende webserver van nauwkeurige informatie voorzien. Toch biedt het een indicatie over het gebruiksgedrag.

Zo steeg het marktaandeel van Edge in maart naar 7,59 procent. Dit is 0,40 procentpunt meer dan Firefox. Chroom daarentegen staat op 68,50 procent. Nog niet alle Windows 10 gebruikers hebben de nieuwe Chrome-gebaseerde versie van Edge ontvangen; de uitrol verloopt geleidelijk.

Microsoft werkt voortdurend aan zijn browser: Bij de nieuw aangekondigde Edge-functies zit een aangepast tabbladoverzicht en de mogelijkheid om collecties aan te maken. De browser geeft een waarschuwing indien er inloggegevens zijn gelekt. Oorspronkelijk was het ook de bedoeling om de coderingsprotocollen TLS 1.0/1.1, die als onveilig worden beschouwd, te deactiveren. Dit is nog enige tijd opgeschort.

(Eva-Maria Weiß)

 


Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding wil de provider nieuwe klanten werven

Enige tijd geleden schreven we al over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen. T...

Google Gemini release: nieuwe geduchte concurrent van ChatGPT?

Google heeft zijn nieuwste AI-model geïntroduceerd, dat volgens de techgigant het grootste en krachtigste model van kunstmatige intelligentie tot nu t...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er