Microsoft Edge verovert tweede plaats meestgebruikte browser

Daniel Dupré
0

Edge, de browser van Microsoft, heeft voor het eerst in de statistieken Mozilla’s Firefox ingehaald als meest gebruikte browser.

Volgens website Netmarketshare neemt Microsoft Edge de tweede plaats in van de meest gebruikte webbrowsers. Onomstreden aan de top is nog steeds Google Chrome. Firefox is gezakt naar de derde plaats.

De cijfers zijn afkomstig van de statistiekenservice Netmarketshare. Daarbij moet wel vermeld worden dat de cijfers geenszins absoluut zijn. Al deze statistieken zijn onderhevig aan fouten, omdat browsers niet noodzakelijkerwijs de betreffende webserver van nauwkeurige informatie voorzien. Toch biedt het een indicatie over het gebruiksgedrag.

Zo steeg het marktaandeel van Edge in maart naar 7,59 procent. Dit is 0,40 procentpunt meer dan Firefox. Chroom daarentegen staat op 68,50 procent. Nog niet alle Windows 10 gebruikers hebben de nieuwe Chrome-gebaseerde versie van Edge ontvangen; de uitrol verloopt geleidelijk.

Microsoft werkt voortdurend aan zijn browser: Bij de nieuw aangekondigde Edge-functies zit een aangepast tabbladoverzicht en de mogelijkheid om collecties aan te maken. De browser geeft een waarschuwing indien er inloggegevens zijn gelekt. Oorspronkelijk was het ook de bedoeling om de coderingsprotocollen TLS 1.0/1.1, die als onveilig worden beschouwd, te deactiveren. Dit is nog enige tijd opgeschort.

(Eva-Maria Weiß)

 


Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de c't nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste uitgaven, tips en aanbiedingen.
Ja, ik ontvang graag:

Meer over

Websites

Deel dit artikel

Lees ook

Asrock barebones voor AMD Renoir-apu’s en Intel Comet Lake

Asrock heeft twee nieuwe barebones aangekondigd. De DeskMini X300 is geschikt voor AMD's Renoir-apu's en de DeskMini H470 is bedoeld voor Intel Comet ...

Officepakket LibreOffice 7.0: Grafische bibliotheek Skia komt eraan

Twee jaar na de laatste grote versie verhoogt LibreOffice het versienummer naar 7.0 en biedt het Vulkan-rendering via de bibliotheek Skia.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er