KPN biedt vrije routerkeuze en andere opties

Redactie
0

Klanten van KPN kunnen voortaan kiezen voor een eigen modem of een FRITZ!Box modem, in plaats van de standaard Experia-modems. Daarnaast wordt de dienstverlening nog op andere punten verbeterd.

Toen KPN besloot om het merk XS4all op het heffen leidde dat tot veel verontwaardiging. Het leidde uiteindelijk tot de oprichting van de nieuwe provider Freedom Internet. XS4all werd vaak verkozen door klanten vanwege kenmerken als de service, het kunnen kiezen van een eigen router of Fritzbox-model en de rol als privacy-voorvechter van het bedrijf.

KPN geeft nu echter invulling aan de vrije routerkeuze. Daarmee is er een alternatief voor de niet bij iedereen enthousiast ontvangen Experia-boxen. Klanten die meer vrijheid willen om hun netwerk zelf in te stellen, kunnen kiezen voor huren van een Fritzbox. Daarbij is extra ondersteuning van de Tech Desk inbegrepen.

KPN router zelf kiezen Fritzbox

Je kunt ook een eigen modem installeren en als het niet lukt Tech Desk ondersteuning aanzetten als optie (voor €5 per maand). Andere merken en modellen zijn mogelijk ook geschikt, maar dat hangt van de kenmerken en firmware af. Zo kun je van fabrikant AVM niet alleen de te huren Fritzbox 7583 gebruiken, maar ook de 7590 en met de juiste firmware tevens de 7490 en 7530).

KPN voert nog enkele andere wijzigingen door: zo krijgen klanten een grotere e-mailbox en wordt DNSSEC ingevoerd om de veiligheid te verbeteren. Daarmee gaat het toch een (klein) beetje meer op XS4all lijken.

Lees uitgebreide achtergrondinfo op je gemak in c't magazine 10/2023

Meer over

Routers

Deel dit artikel

Lees ook

De Philips Hue Matter-ondersteuning is dan eindelijk uitgerold

Enige tijd geleden schreven we nog over waarom de smarthome-standaard Matter niet van de grond komt, maar nu begint het balletje eindelijk te rollen. ...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

Interessant voor jou

VPN server op je router in huis

VPN server op je router in huis

workshops1 reacties
0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er