Freedom levert vanaf maart eerste internetverbinding

Daniel Dupré
0

Freedom Internet banner

Freedom Internet heeft aangekondigd dat zijn diensten vanaf 30 maart 2020 beschikbaar zullen zijn. Freedom is ontstaan nadat KPN vorig jaar had aangekondigd dat verschillende dochterondernemingen, waaronder mobiele telefonieprovider Telfort en internetprovider XS4ALL, zouden opgaan in de desbetreffende onderdelen van KPN.

Uit vrees dat hierdoor de flexibiliteit van XS4ALL verloren zou gaan, heeft een groep gebruikers en (ex-)medewerkers Freedom Internet opgericht, een internetprovider die de vrijheid en flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan en een netwerk wilde bouwen volgens hun standaarden op het gebied van security en privacy.

In november vorig jaar slaagde het initiatief er in om via crowdfunding binnen 3,5 dag het beoogde doel van 2,5 miljoen euro startkapitaal binnen te halen. Geïnteresseerden konden zich aanmelden en doneren. Ze werden daarmee dan een ‘founding member’.

Er lijkt nu dus concreet iets te gebeuren. Freedom zegt vanaf 30 maart internetverbindingen te leveren over glasvezel en DSL voor de particuliere en kleinzakelijke markt.

Momenteel wordt er nog hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen. Het bedrijf is nog bezig met het maken van afspraken met diverse leveranciers over de internettoegang (glasvezel en DSL), met modemleveranciers en met monteurs. Daarnaast moet het nog beslissen welke diensten het zal leveren en tegen welke tarieven. Daarnaast wordt er nog hard gewerkt aan een website met uitgebreide supportpagina’s.

Pas als alle Founding Members kans gehad hebben om hun bestelde verbinding succesvol te activeren, zal de website worden opengezet voor nieuwe klanten. Omdat er ruim 10.000 Founding Members zijn, voorspelt Freedom dat het nog enige tijd zal duren voordat de hele groep zal zijn aangesloten. Het bedrijf zegt zijn klanten goed te willen helpen, zonder concessies te doen aan kwaliteit en service. Na verloop van tijd verwacht Freedom dat het aansluiten sneller zal gaan. De hoop is dat het voor eind 2020 gelukt zal zijn om alle Founding Members aan te sluiten op glasvezel of DSL.

 

Meer nieuws lees je in c't magazine 4/2023

Meer over

Routers

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Nieuw Windows Insider Programma met Canary Channel

Het Windows Insider-programma van Microsoft heeft een nieuw kanaal erbij genaamd de Canary Channel. Door de release van dit nieuwe kanaal, hebben gebr...

Hoge Ziggo inflatiecorrectie 2023 per 1 juli zorgt voor ophef bij klanten

De Ziggo inflatiecorrectie van 2023 die ingaat op 1 juli 2023 zorgt voor ophef bij de klanten. De provider past een inflatiecorrectie toe van gemiddel...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er