ChatGPT-app nu beschikbaar voor iOS in Nederland & België

Elwin Hodžić
0

Eindelijk is het zover: je kunt nu het AI-taalmodel ChatGPT gebruiken als app op iOS in Nederland en België. De officiële ChatGPT-app is vanaf nu te downloaden op je iPhone via de officiële App Store van Apple.

ChatGPT-app op iOS

De ChatGPT-app werd twee weken geleden gelanceerd in de Verenigde Staten en al snel volgden veertig landen hier achteraan. Nu zijn eindelijk ook Nederland en België toegevoegd aan de lijst met honderd landen. Hierdoor kan de ChatGPT-app voor de iPhone nu gedownload worden in 152 landen en regio’s.

Je kunt de app downloaden via deze link als je een iPhone-gebruiker bent. Nadat je de app hebt gedownload, kun je inloggen met je account en worden je gegevens gesynchroniseerd. Hierdoor kun je al je eerdere ChatGPT-conversaties ook terugvinden in de iOS-app. Het is belangrijk op te merken dat er veel ChatGPT-klonen in de App Store te vinden zijn, maar dit zijn niet de officiële apps. Vaak moet je daar betalen voor ChatGPT, terwijl de dienst gratis is.

Prompts inspreken in de ChatGPT-app

Een voordeel van de ChatGPT-app voor iOS is dat je je prompt kunt inspreken in plaats van typen. De app integreert Whisper, de spraakherkenningsoftware van OpenAI. Om het goed te laten werken, selecteer je je voorkeurstaal bij de instellingen:

  • Tik rechtsboven op de drie puntjes
  • Selecteer ‘Settings’
  • Druk op ‘Main Language’
  • Selecteer ‘Dutch’

Om je prompt in te spreken, tik je op het audio-icoon rechts in het invoerveld. Spreek je prompt in en druk op de cirkel wanneer je klaar bent. Whisper zet je spraakbericht om naar tekst. Corrigeer indien nodig de tekst en druk op de paarse pijl om de prompt te verzenden.

Gratis te gebruiken

De ChatGPT-app is volledig gratis te gebruiken door iedereen met een iPhone. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je upgraden naar ChatGPT Plus voor € 22,99 per maand. Hiermee krijg je toegang tot de verbeterde versie van ChatGPT (GPT-4) en de nieuwste bèta-functies. Bovendien is ChatGPT altijd beschikbaar, zelfs tijdens drukke periodes, en krijg je sneller antwoord op al je vragen en prompts.


Ontvang gratis informatie en tips over ChatGPT en andere kunstmatige intelligentie, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Lees meer over ChatGPT

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding wil de provider nieuwe klanten werven

Enige tijd geleden schreven we al over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen. T...

Pre-order de nieuwe special: ChatGPT en andere mogelijkheden van AI

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er