ChatGPT-app nu beschikbaar voor iOS in Nederland & België

Elwin Hodžić
2

Eindelijk is het zover: je kunt nu het AI-taalmodel ChatGPT gebruiken als app op iOS in Nederland en België. De officiële ChatGPT-app is vanaf nu te downloaden op je iPhone via de officiële App Store van Apple.

ChatGPT-app op iOS

De ChatGPT-app werd twee weken geleden gelanceerd in de Verenigde Staten en al snel volgden veertig landen hier achteraan. Nu zijn eindelijk ook Nederland en België toegevoegd aan de lijst met honderd landen. Hierdoor kan de ChatGPT-app voor de iPhone nu gedownload worden in 152 landen en regio’s.

Je kunt de app downloaden via deze link als je een iPhone-gebruiker bent. Nadat je de app hebt gedownload, kun je inloggen met je account en worden je gegevens gesynchroniseerd. Hierdoor kun je al je eerdere ChatGPT-conversaties ook terugvinden in de iOS-app. Het is belangrijk op te merken dat er veel ChatGPT-klonen in de App Store te vinden zijn, maar dit zijn niet de officiële apps. Vaak moet je daar betalen voor ChatGPT, terwijl de dienst gratis is.

Prompts inspreken in de ChatGPT-app

Een voordeel van de ChatGPT-app voor iOS is dat je je prompt kunt inspreken in plaats van typen. De app integreert Whisper, de spraakherkenningsoftware van OpenAI. Om het goed te laten werken, selecteer je je voorkeurstaal bij de instellingen:

  • Tik rechtsboven op de drie puntjes
  • Selecteer ‘Settings’
  • Druk op ‘Main Language’
  • Selecteer ‘Dutch’

Om je prompt in te spreken, tik je op het audio-icoon rechts in het invoerveld. Spreek je prompt in en druk op de cirkel wanneer je klaar bent. Whisper zet je spraakbericht om naar tekst. Corrigeer indien nodig de tekst en druk op de paarse pijl om de prompt te verzenden.

Gratis te gebruiken

De ChatGPT-app is volledig gratis te gebruiken door iedereen met een iPhone. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan kun je upgraden naar ChatGPT Plus voor € 22,99 per maand. Hiermee krijg je toegang tot de verbeterde versie van ChatGPT (GPT-4) en de nieuwste bèta-functies. Bovendien is ChatGPT altijd beschikbaar, zelfs tijdens drukke periodes, en krijg je sneller antwoord op al je vragen en prompts.


Ontvang gratis informatie en tips over ChatGPT en andere kunstmatige intelligentie, schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Lees meer over ChatGPT

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

2 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Vanderroost Dirk
Lezer
Vanderroost Dirk

Ik had graag een korte ballontekst voor Wim die op pensioen gaat.
Wim is mijn fietsmaat en we hebben samen in wind en weer al vele kilometers afgelegd en gaan dit in de toekomst nog veel doen. Wim is een levensgenieter die altijd iets weet te vertellen. Hij trakteert ons vandaag op een etentje. Bedankt

Johan
Lezer
Johan

Nieuw verkeersreglement in belgie