ChatGPT Android-app nu officieel uitgebracht in Nederland & België

Elwin Hodžić
1

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is er nu een officiële Android-app voor ChatGPT beschikbaar. Dit betekent dat je nu dus niet meer afhankelijk bent van je browser op je Android-smartphone maar kun je ChatGPT gebruiken in de app.

ChatGPT Android-app nu officieel uitgebracht in Nederland & België

Officiële ChatGPT Android-app van OpenAI

OpenAI heeft geluisterd naar de vraag van gebruikers en heeft nu de officiële ChatGPT-app voor Android uitgebracht. Deze stap was broodnodig, omdat er in de Play Store een overvloed aan apps was ontstaan van andere ontwikkelaars om gebruik te kunnen maken van deze AI. De iOS-versie van de officiële app werd reeds in mei uitgebracht en nu is eindelijk ook de Android-versie beschikbaar.


Altijd op de hoogte blijven omtrent de ontwikkelingen van ChatGPT en andere AI-tools?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Overvloed aan ChatGPT-apps in de Play Store

Wanneer je in de Play Store zoekt naar ‘ChatGPT’, word je overspoeld met allerlei apps met chatbots. Geen zin om zelf te zoeken naar de app? Via deze link kun je hem downloaden op de Google Play Store.

.

Functionaliteiten van de ChatGPT Android-app

Het design van de ChatGPT-app voor Android is minimalistisch en gebruiksvriendelijk. Je kunt eenvoudig vragen stellen door ze te typen, maar er is ook een handige knop aan de linkerkant van de chatbalk waarmee je je vragen kunt inspreken.

Gesprekssynchronisatie met de webversie

Een handige functie van de app is dat alle gesprekken die je eerder in de webversie hebt gevoerd, automatisch worden gesynchroniseerd met de app. Daarnaast biedt de app verschillende functies, maar het draait voornamelijk om de prompts die je aan de chatbot geeft. Zo kun je door middel van je prompts iets opzoeken, een samenvatting krijgen of zelfs iets plannen.

Ontdek de kracht van ChatGPT op Android

Kortom, met de officiële ChatGPT-app voor Android heb je nu alle kracht van ChatGPT binnen handbereik, waar je ook bent. Zo hoef jij dus niet meer afhankelijk te zijn van ChatGPT via je browser.

Download nu


Altijd op de hoogte blijven omtrent de ontwikkelingen van ChatGPT en andere AI-tools?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Aae te Wieske
Lezer
Aae te Wieske

Gedicht voor Hevy Vinther- Hassan