Asus neemt het stokje over: een nieuw tijdperk voor Intel NUC

Elwin Hodžić
0

Asus heeft officieel aangekondigd dat zij de productie van Intel’s mini-pc’s, de Intel NUC, hebben overgenomen. Eerder dit jaar had Intel al aangekondigd dat zij wilden stoppen met de productie en ontwikkeling van hun Next Unit Computing-mini-pc’s.

Vervolgens kwam Asus in beeld, die graag deze divisie van Intel wilde overnemen. Vanaf vandaag is het dan ook eindelijk zover: Asus is nu verantwoordelijk voor de productie en verkoop van de NUCs van de 10e tot de 13e generatie, evenals voor de toekomstige ontwikkelingen van deze minicomputers.

Uitbreiding van mini-PC-portfolio

In het verleden bracht Asus al mini-pc’s zoals de Chromebox en mini-barebones op de markt, waarbij gebruikers zelf hun werkgeheugen en opslag konden toevoegen. Nu gaat het bedrijf nog een stap verder door op dezelfde manier als Intel’s NUC’s te produceren. Wat deze ontwikkeling extra opmerkelijk maakt, is dat Asus nu de volledige licentie van Intel bezit. Hierdoor kan Asus het exacte ontwerp en de software, inclusief drivers, volledig zelf beheren, ontwikkelen en produceren. Deze nieuwe stap biedt niet alleen Asus zelf, maar ook de gebruikers een breed scala aan mogelijkheden en flexibiliteit bij het aanpassen en optimaliseren van hun mini-pc’s naar eigen wens en behoeften.

Oprichting van ASUS NUC

Om dit proces te stroomlijnen, heeft Asus een apart bedrijfsonderdeel opgericht genaamd Asus NUC. Dit onderdeel neemt niet alleen de volledige ondersteuning van de bestaande Intel NUC-producten over, maar is ook verantwoordelijk voor de productie en distributie van de NUC-computers. Nu alle benodigde documenten zijn ondertekend en de overdracht is voltooid, kan Asus nu beginnen met de verdere productie en ontwikkeling van deze mini-pc’s, die voor het eerst werden geïntroduceerd in 2012.

Tot slot

Voor meer informatie over deze overname kun je terecht op de website van ASUS. Hier kun je alles terugvinden over de nieuwe ASUS NUC-lijn.


Op de hoogte blijven van de nieuwe ASUS NUC mini-pc’s?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer over

ASUSmini-pc

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er