Intel NUC-mini-pc’s blijven bestaan en krijgen een nieuw leven door ASUS

Elwin Hodžić
0

ASUS heeft een voorlopige overeenkomst bereikt met Intel om de productie van de NUC-mini-pc’s voort te zetten. Dit houdt in dat ASUS recent uitgebrachte NUC-mini-pc’s zal produceren en verkopen, en zelfs toekomstige NUC-modellen zal ontwikkelen. Dit is een opmerkelijke stap, aangezien Intel onlangs had aangekondigd te stoppen met de productie en ontwikkeling van de NUC-mini-pc’s.

Intel NUC-mini-pc's krijgen een nieuw leven door ASUS

ASUS mag huidige en toekomstige NUC-modellen produceren

Volgens de voorlopige overeenkomst tussen Intel en ASUS zal ASUS verantwoordelijk zijn voor de productie en distributie van de tiende tot en met dertiende generatie NUC-mini-pc’s. Bovendien zullen ze blijven zorgen voor ondersteuning aan klanten die al in het bezit zijn van NUC-systemen uit deze vier bestaande generaties. Een andere belangrijke overeenkomst is dat ASUS de kans krijgt om nieuwe NUC-ontwerpen te ontwikkelen en op de markt te brengen. Om dit alles te realiseren, zal ASUS een speciale bedrijfseenheid opzetten die zich volledig richt op de productie van NUC-systemen.

‘Non-exclusieve licentie’ tussen Intel en ASUS

Hoewel de precieze voorwaarden van de overeenkomst niet bekend zijn, heeft Intel aangegeven dat het om een ‘non-exclusieve licentie’ gaat. Dit suggereert dat andere fabrikanten in de toekomst ook mogelijk producten onder de NUC-merknaam kunnen produceren. Wat betreft de financiële details van de licentieovereenkomst, deze zijn nog niet openbaar gemaakt.

ASUS neemt het voortouw na Intel’s aankondiging

Deze ontwikkelingen volgen op een eerdere aankondiging van Intel, waarin het bedrijf aangaf dat NUC-mini-pc’s niet meer zullen worden ontwikkeld en geproduceerd. Door te stoppen met investeringen in de Next Unit of Computing-divisie zal Intel zelf geen nieuwe NUC-modellen meer uitbrengen. ASUS neemt nu echter het voortouw om deze productlijn voort te zetten. Hoewel het nog niet duidelijk is wanneer ASUS precies met nieuwe NUC-modellen zal komen, lijkt het erop dat zij de fakkel van Intel overnemen in deze markt.


Altijd op de hoogte blijven omtrent de nieuwste IT-ontwikkelingen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Microsoft maakt Windows 11 installatie met een lokaal account lastiger

Microsoft maakt het steeds moeilijker om een installatie van Windows 11 met een lokaal account uit te voeren. Zo hebben zij nu een populaire manier om...

Medion kondigt de nieuwe SPRCHRGD 14 S1 Elite AI-laptop aan

Medion introduceert de SPRCHRGD 14 S1 Elite AI-laptop. Volgens de fabrikant biedt deze nieuwe AI-laptop geavanceerde functies dankzij een efficiënte Q...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er