AMD verwijdert fout uit Ryzen 3000 via bios-updates

Daniel Dupré
0

AMD Ryzen 3000 verkrijgbaarheid Linux probleem Systemd

Veel Linux-distributies draaien niet op de nieuwe Ryzen 3000 processorserie van AMD. Een bios-update moet er voor zorgen dat dit euvel wordt verholpen.

De update moet binnen enkele dagen beschikbaar zijn. Hij verhelp een probleem van de toevalsgenerator van de nieuwe Ryzen 3000-processors. Door de fout blijven veel Linux-systemen bij de start hangen, zoals we enkele dagen geleden al op de c’t website meldden. De fout zorgt ook voor problemen bij Windows, zij het met minder impact dan bij Linux-installaties. Het systeem krijg je nog wel aan de praat, maar het is de oorzaak dat de game Destiny 2 op de nieuwe processors niet draait.

AMD maakt niet duidelijk hoe de nieuwe bios-update precies oplost, noch wat de exacte oorzaak is van het probleem. Het bedrijf meldt alleen dat de oorzaak is achterhaalt en dat het nieuwe bios-code aan de moederbordfabrikanten heeft gestuurd. Deze moeten de code nu in hun biossen inbouwen, testen en distribueren. Het is maar net van de fabrikant afhankelijk of dit een kwestie is van dagen of van weken.

Desondanks is dit goed nieuws, want het zag er even naar uit dat de distributies een workaround moesten verzinnen om het probleem op te lossen. De bios-update maakt dit nu overbodig.

 

Meer processornieuws lees je in c't 05/2024

Meer over

Processors

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er