Akasa introduceert behuizingen zonder ventilator voor o.a. Raspberry Pi 5

Elwin Hodžić
0

Tijdens Computex introduceert Akasa twee behuizingen die ASUS NUC mini-pc’s en de Raspberry Pi 5 geruisloos laten werken. Bovendien besteedt de fabrikant ook aandacht aan belangrijke details zoals GPIO bij de Raspberry Pi.

Akasa introduceert behuizingen zonder ventilator voor o.a. Raspberry Pi 5

Hawking-serie: compacte behuizing voor Intel NUC

Akasa heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van aluminium behuizingen die tegelijkertijd dienen als koellichaam voor de processor. Op Computex toont het bedrijf onder andere een zwart geanodiseerde behuizing uit de Hawking-serie voor de NUC mini-pc’s van Intel, die zijn overgenomen door Asus.

In vergelijking met eerdere passief gekoelde NUC-behuizingen heeft Akasa de grootte aanzienlijk kunnen verkleinen, maar deze is alleen beschikbaar voor de variant met de Core i3-1315U van de NUC 13 Pro. In tegenstelling tot de modellen met Core i7 en Core i5 heeft de Core i3-cpu een Thermal Design Power (TDP) van slechts 15 watt in plaats van 28 watt. Dat vergemakkelijkt de koeling aanzienlijk.Ventilatorloze behuizing voor Raspberry Pi 5

Ook presenteert Akasa een ventilatorloze behuizing met frontdisplay voor de Raspberry Pi 5, die interessant kan zijn voor zowel hobbyisten als industriële klanten. De behuizing maakt de overgang van de twee Micro-HDMI-uitgangen die zich aan de zijkanten van het bord bevinden naar standaard HDMI-aansluitingen, samen met de USB-C-stroomaansluiting en andere poorten aan de achterkant, mogelijk. Daarnaast is de 40-pins GPIO-header van buitenaf toegankelijk via een flat cable.

Prijs en beschikbaarheid

Hoewel Akasa nog geen concrete uitspraken heeft gedaan over prijzen en leveringsdata, biedt de fabrikant haar producten typisch ook aan op de Nederlandse markt via Amazon.


Meer lezen over behuizingen voor Raspberry Pi en meer?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief van c’t magazine:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er