Xtorm Rover XB302 powerbank

Noud van Kruysbergen
0

Met de Xtorm Rover XB302-powerbank heb je meer dan genoeg energie bij je om je collectie mobiele apparaten onderweg op te laden.

powerbank

Ben je halverwege een boswandeling en blijkt je telefoon al bijna leeg te zijn of dreigt tijdens een toertocht de fietsnavigatie de geest te geven, dan is het tijd voor een powerbank. Met de Xtorm Rover XB302 powerbank kun je dergelijke situaties snel het hoofd bieden, maar hij kan meer dan dat. Je kunt door de 45W-accu bijvoorbeeld een laptop via Power Delivery van stroom voorzien.

Aansluitingen

Een USB-C-oplaadkabel wordt meegeleverd, maar om de powerbank op te laden zul je zelf voor een oplader moeten zorgen. Hou afhankelijk van het vermogen van die adapter wel rekening met een lange oplaadtijd – maar dan heb je ook wat. Hij kan tot 19.500 mAh leveren, genoeg om een smartphone acht keer op te laden. Er zijn twee USB-C-aansluitingen, een voor de 45W-PD (en opladen) en een 5V/3A-poort. Daarnaast een USB 3.0 18W Quick Charge en een 12W-poort met 5V/2,4A. Daar moet ieder mobiel apparaat wel mee op te laden zijn.

Stevig ontwerp

De behuizing heeft boven en onder een grijs ‘rubberized’ design, waardoor je hem niet makkelijk zult laten vallen en hij goed blijft liggen. In een van de lange zijkanten zitten twee USB-C-kabeltjes verwerkt, zodat je die ook onderweg bij je hebt. Een polsbandje wordt meegeleverd, maar op die manier dragen lijkt ons gezien het gewicht van 420 gram geen onverdeeld genoegen.
Heb je ruimte over in je rug- op laptoptas, en is het extra gewicht geen bezwaar, dan zul je met de Xtorm XB302 powerbank onderweg nooit zonder stroom komen te zitten.
 

Pluspunten

Flinke accu
Aansluitmogelijkheden

Minpunten

Gewicht in rugzak

 

Xtorm Rover XB302 powerbank
FabrikantXtorm
Accu70,2 Wh li-ion
AansluitingenUSB-C 45W PD, USB-C 15W (5V/3A), USB 3.0 QC 3.0, USB 12W (5V/2,4A)
Afmetingen16 × 8,7 × 2,3 cm
Gewicht420 gram
Prijs€ 65 (webprijs)

 

(Deze tekst is afkomstig uit c’t 7/2021)
 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

 

Meer handige reviews lees je in c't magazine jan-feb/2022

Meer over

Hardware

Deel dit artikel

Lees ook

Bowers & Wilkins PI7 in-ear koptelefoon met streamingzender – review

De Bowers & Wilkins PI7 in-ear koptelefoon verrast door een praktische streamingfunctie in het laadstation waar ook een tweede B&W op kan.

Goedkope middenklasse videokaart voor gaming

In de middenklasse goedkope videokaart voor gaming valt AMD’s Radeon RX 6600 XT met hoge framerates en raytracing op.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er