Wiskundige formules oplossen en hierover bijleren

Alieke van Sommeren
0

Wiskundige formules oplossen is absoluut niet iedereen zijn hobby.  Gelukkig zijn we inmiddels zo ver dat je apps kunt inzetten om sommen op te laten lossen en je meteen wat kennis bij te brengen.

De Microsoft Math Solver kan foto’s van formules in tekst omzetten om verder te verwerken. Hij kan ook overweg met getypte en op het scherm geschreven formules. Hij toont je niet alleen de oplossing, maar ook het stappenplan van begin tot eind met eventuele grafieken, zodat je hopelijk een ‘a ha’-moment krijgt en weer wat hebt bijgeleerd.

Microsoft Math Solver

Als je nog wat verder naar beneden scrolt als de oplossing voor je neus verschijnt, zie je nog meer algemene uitleg over de soort for­mule. Dat is inclusief instructiefilmpjes, voorbeeldformules om mee te oefenen en vergelijkbare sommen op internet. Nederlands wordt helaas (nog) niet ondersteund als taal.

Microsoft Math SolverAndroid / iOS

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de wekelijkse c't nieuwsbrief en blijf bij op IT-gebied! Haal optimaal rendement uit je hard- en software en leer over nieuwe technologieën. Met achtergrondartikelen, workshops, tests, aanbiedingen en meer.

Meer over

Apps

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Bellen met chat-apps als WhatsApp, FaceTime en Skype

De meeste mensen gebruiken apps als WhatsApp als goedkoop alternatief voor sms'jes. Maar met diverse chat-apps kun je inmiddels ook bellen. We onderzo...

Geluidsniveau meten: thuis, op het werk of elders met een app

Met een app op je smartphone kun je thuis, op het werk of elders het geluidsniveau meten. We hebben ze nagemeten en in het laboratorium vergeleken met...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er