Winactie & review: Roccat Renga Boost (inzending winactie gesloten)

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

De Roccat Renga Boost is licht, flexibel en biedt voldoende ventilatie om je oren koel te houden. Het geluid bevalt beter voor gaming dan voor muziek.

Het eerste dat opvalt bij de Renga Boost is het lage gewicht. Hij voelt niet krakkemikkig aan, maar is opgebouwd uit lichte materialen.

De bovenste ‘band’ bestaat uit twee draden met daaronder een brede band die op je hoofd rust. Daardoor heb je in de hoogte enkele centimeters flexibele verstelruimte. In de breedte is meer speling.

Draagcomfort

De oorschelpen zijn erg open met veel ruimte tussen de oorkussens en de afdekking om de drivers. Daardoor lekt er wel veel geluid uit en in, maar zit de headset ook na enkele uren dragen nog lekker. Je krijgt geen pijnlijk schedeldak of platgedrukt kraakbeen door veel druk van boven of een oor-afknellende fit.

Adapter en extra's

De headset wordt met een adapter geleverd om van twee jacks voor geluid en microfoon één jackplug te maken. De inline remote heeft een mute-knop en volumewieltje en zit op ongeveer borsthoogte als je de headset op hebt. De vrij stugge, lange kabel voelt erg degelijk aan, maar krult wel heel snel. Misschien zakken die krullen er na verloop van tijd vanzelf uit.

Conclusie

De bas is niet (te) overdreven maar de hoge tonen komen wat sterker door en het midden valt wat weg. Voor gaming is het geluid niet verkeerd, maar voor relaxed muziek luisteren is het niet gedetailleerd genoeg. Daar zijn de middentonen wat te rommelig voor.

Roccat Renga Boost

Stereo gaming-headset
FabrikantRoccat
Type / frequentieresponsover-ear / 20- 20.000 Hz
Afmetingen (h × b × d) / gewicht20 × 21 × 10 cm / 210 gram
Meegeleverdadapter van dual-jack naar enkele
jack, informatiepamflet
Prijs€ 60

Winactie

Helaas, deze winactie is al afgelopen 🙁 

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Sennheiser GSP 500 gaming headset: lichtere broertje van de GSP 600

De GSP 500 van Sennheiser biedt een prima microfoon, natuurlijk geluid en sluit je oren niet af van de omgeving: het is het lichtere broertje van de G...

Sennheiser GSP 550 surround gaming headset

Sennheisers GSP 550 biedt 7.1-surround sound via de inline dongle. Daar heb je wel de Surround Dongle Software voor nodig

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er