WebSite X5 Evolution 10

Alieke van Sommeren
0

Evolutie in vijf stappen

De WebSite X5 Evolution-serie is bij de tiende editie aanbeland. De ontwikkelaars van Incomedia hebben goed gekeken naar de minpunten van de voorganger en deze grotendeels verholpen.

De belangrijkste toevoeging van WebSite X5 Evolution 10 is de mogelijkheid om mobiele websites te maken. Zo’n 20 sjablonen zijn speciaal ontworpen voor tablets en smartphones. Websites die op basis van de gewone sjablonen zijn gemaakt, werken uiteraard ook op mobiele apparaten, maar zijn dan niet geoptimaliseerd voor het kleinere scherm. Het is niet mogelijk een website te maken die zelf achterhaalt welk type apparaat de bezoeker gebruikt en de lay-out daarop aanpast. Website X5 houdt dus geen rekening met responsive design, wat in deze tijd toch wel de perfecte manier is om een website voor alle platformen geschikt te maken. Nu moet je het noodgewongen op de ouderwetse manier doen en zowel een mobiele versie als een desktopvariant voor je site maken.

De sterke punten van de WebSite X5 Evolution-serie, zoals het eenvoudige vijf-stappen-plan en de grote keus in sjablonen, zijn behouden en verder uitgebreid. Je wordt stap voor stap door het proces geleid, waardoor je niets over het hoofd ziet. Als je met opmaakcodes werkt, blijf je vaak aan je website sleutelen – met Website X5 Evolution 10 ben je in één keer klaar. En als je wilt, kun je alsnog gewoon in de broncode duiken.

Per pagina kun je tekst, afbeeldingen en elementen van sociale netwerken zoals een ‘vind-ik-leuk’-knop en Google Maps-kaarten naar het venster slepen en aanpassen. Daarnaast is het voortaan mogelijk om de marges en afstanden tussen navigatieknoppen en webelementen nauwkeurig in te stellen. Daar heb je geen HTML-kennis voor nodig. De ondersteuning van HTML5 is eveneens behoorlijk uitgebreid. Een minpuntje blijft nog wel over: het merendeel van de ruim 1500 beschikbare sjablonen oogt amateuristisch, maar met de nodige aanpassingen hoeft dat geen probleem te zijn.

Meer over

Software

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Eizo FlexScan EV3240X review: veelzijdige 4K-monitor voor op kantoor

De Eizo FlexScan EV3240X is een veelzijdige 31,5 inch 4K-monitor die zich niet specifiek richt op professionele grafische vormgevers of fotografen, ma...

Tado Slimme Thermostaat X review: nieuw maar ook beter?

De Duitse fabrikant Tado heeft een compleet nieuwe lijn aan smarthome producten op de markt gezet waaronder een nieuwe slimme thermostaat met de naam ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er