WakaTime – Timemanagement en urenregistratie

Alieke van Sommeren
0

Bij het werken aan meerdere programmeerprojecten tegelijk, is het belangrijk je uren per project te kunnen loggen. WakaTime is te integreren in meerdere IDE’s en zorgt voor de urenregistratie.

Om WakaTime te gebruiken, heb je een account nodig. De makkelijkste manier is om je GitHub-account te gebruiken voor het inloggen. Om de stopwatch te laten lopen, heb je de WakaTime plug-in voor je favoriete editor nodig. Er zijn plug-ins voor bijna alle populaire IDE’s en voor Office-toepassingen. Via een API-key leg je de verbinding met je account en wordt elke activiteit bijgehouden. WakaTime houdt bij hoe lang je werkt in welk bestand, in welk project en in welke git branch. De klok loopt echter alleen als je daadwerkelijk wat typt.

WakaTime dashboard

Uit de getypte seconden berekent de dienst statistieken over hoeveel tijd je besteedt aan welke taal, of zelfs hoeveel tijd je kwijt was aan het committen. Je kunt ook doelen stellen als je bijvoorbeeld elke week minstens twee uur in Python wilt programmeren.

Alle IDE-plug-ins voor WakaTime zijn opensource. Als je niet alle activiteiten wilt loggen, is het mogelijk om afzonderlijke projecten of bestanden uit te sluiten. In de gratis versie zijn de statistieken van de laatste twee weken te bekijken. Als dat niet genoeg is, is er voor 9 dollar per maand de upgrade naar de premium versie.

 


Nieuws over OpenSource lezen? Abonneer je op de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Pluspunten

met gratis account al veel inzicht
uitgebreide statistieken
automatisch loggen

 

WakaTime – Timemanagement
plug-ins (selectie)Atom, Eclipse, IntelliJ, Microsoft Office, PyCharm, Visual Studio, Visual Studio Code, Vim, XCode
ondersteunde talen600+
shop en prijswakatime.com gratis of $ 9 p/m

 

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in c't 05/2024

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

GitHub alternatief getest voor kleine projectgroepen

De overname van GitHub door Microsoft is voor sommigen misschien reden naar een alternatief te kijken. Maar Gitea kan sowieso interessant zijn. Het is...

Netdata realtime systeemmonitoring voor *nix

Netdata biedt voor typische Unix-programma's als top, ntop en dergelijke een moderne interface via de browser.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er