Wacom Intuos M bluetooth tekentablet

Alieke van Sommeren
0

Wil je op een notebook zonder touchschreen of op je pc tekenen en schetsen, dan sluit je een tekentablet aan. We bekijken de draadloze Wacom Intuous M.

Bij de Wacom Intuos M zit een 1,5 meter lange usb-kabel, maar die is alleen voor opladen. De tablet wordt via bluetooth verbonden. Daardoor kun je hem na het opladen overal plaatsen. Volledig opgeladen moet de tablet minstens 15 uur te gebruiken zijn.

Dankzij de door Wacom gebruikte techniek (elektromagnetische resonantie) hoeft de pen niet opgeladen te worden. Die is door het ontbreken van batterijen en een accu lekker licht en is prettig om vast te houden.

Hij is voorzien van twee drukknoppen en herbergt reservetips onder een schroefdop. Het tekenoppervlak is iets kleiner dan A5, wat prima is voor niet-professioneel gebruik. De tablet is lekker dun, zodat je geen last hebt van de rand die aan de achterzijde wat hoger is.

Wacom Intuos bluetooth tekentablet

Boven het tekenoppervlak zitten vier (per applicatie) programmeerbare drukknoppen en een aan-uitknop. Die zitten in een ondiepe sleuf, waarin je eventueel de pen kunt leggen. Je kunt hem ook met iets meer moeite in het Wacom-lusje achterop schuiven. Heb je linksachter de laadkabel aangesloten, dan lukt dat alleen vanaf rechts.

Met 4096 drukniveaus en een resolutie van 2540 lpi (lines per inch) kun je fraaie resultaten bereiken. Dat hangt ook af van je creativiteit en de software. Wacom biedt enkele programma’s van Corel. De tablet is compatibel met Windows Ink. Hij is beschikbaar met verschillende kleuren randje.

Wacom Intuos M

Bluetooth tekentablet
FabrikantWacom
Compatibel metWindows 7 en hoger, macOS 10.11 of hoger
Tekenoppervlak / gewicht tablet, pen216 × 135 mm / 410 g, 11,2 g
Prijs€ 199

Meer over

Bluetooth

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Samsung Music Frame review: elegante geluidsoplossing voor elk interieur

Samsung heeft een nieuwe streaming-luidspreker uitgebracht, de Music Frame, waarover wij je in deze review meer vertellen.

Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er